Van'da göçmen operasyonu: 80 yapı yıkıldı

Van'da, jandarma ve komando birlikleri, özel harekat polisleri ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hem sınır hattında hem de kent merkezinde yaptıkları çalışmalarla göçmen kaçakçılığıyla mücadele ediyor.

GİRİŞ 12.08.2021 14:42 GÜNCELLEME 12.08.2021 16:48
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Yurda yasa dışı geçişler ile kaçakçılık faaliyetlerini önlemek ve teröristlerin sızmasını engellemek için sınır hattında gece gündüz devriye ve gözetleme faaliyetleri yürüten güvenlik güçleri, teknolojinin tüm imkanlarını da kullanarak 295 kilometrelik sınır hattını kontrol altında tutuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "TÜRKİYE YOL GEÇEN HANI DEĞİL" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye düzensiz göç akını olduğu iddialarıyla ilgili "Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya kadar şu anda ilgili kurumlar çalışıyor. Belki benim bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir. Afganistan durumu biraz farklı. Biz şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Bu duvarlar düzensiz göçün ülkemize girişini engellemek için. Çok da fazla kalmadı. Tamamıyla sınırlarımız bu duvarlarla örülüyor" açıklamalarını yapmıştı.

OPERASYONLAR BAŞARILI

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri de yağışlı ve sisli havaları kullanarak sınırı geçen ve kentin kenar mahallelerine kadar gelen düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalarıyla göç hareketliliğini önlemeye çalışıyor.

Tüm birimlerin koordineli şekilde yürüttüğü çalışmalarla en küçük istihbari bilgiyi değerlendiren, helikopterle denetimlerini artıran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılarına yönelik başarılı operasyonlar düzenliyor.

ANİ BASKINLARDA SAKLANDIKLARI YERLER TESPİT EDİLİYOR

Van'ın kenar mahallelerinde kaçakçıların düzensiz göçmenleri sakladığı evlere ani baskınlar yapan polisler, yakaladıkları organizatörleri gözaltına alıyor, göçmenleri de ilgili birimlere teslim ediyor.

Bu kapsamda önceki gün Karşıyaka, Hacıbekir ve Bostaniçi mahallelerinde tespit edilen evlere operasyon düzenleyen ekipler, 150 düzensiz göçmen ile 3 organizatörü yakaladı, belediye ekipleriyle 8 metruk yapıyı yıktı.

80 METRUK YAPININ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ 

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçmenlerin barındırıldığı "şok evleri" diye tabir edilen metruk yapıların ve barakaların da yıkılmasını sağlayarak kaçakçıların hareket alanını daraltıyor.

Van'da bir aylık süreçte 80 metruk yapının yıkımını belediye ekipleriyle gerçekleştiren polisler, bu evlerde 5 bin 16 düzensiz göçmeni yakaladı.

Ayrıca yıl içinde göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 240 organizatörden 114'ü tutuklandı.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ GÜÇ KATTI 

Sınır güvenliğinin artırılması amacıyla bölgeye gönderilen 35 timden oluşan 750 özel harekat polisi de yasa dışı geçişlerin önlenmesine yönelik çalışmalara büyük katkı sundu.

50 zırhlı araçla sınır hattında sürekli devriye gezen ve geçiş noktalarını göz hapsinde tutan özel harekat polisleri, göreve başladıkları günden bu yana 1435 düzensiz göçmenin sınırdan geçişini engelledi.

Sınır bölgesinde jandarma, Kara Kuvvetleri ve özel harekat unsurları tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu bu yıl içerisinde 69 bin 156 düzensiz göçmenin girişi önlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 65
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan kaçakçılığı o bölge insanının yeni ekmek kapısı olmuş ( zaten ne zaman hayırlı bir iş yaptılar merak ediyorum) Ö N L E Y E M E Z S İ N İ İ İ İ Z. O iş bitmiş ,dua edin sadece Vanla sınırlı kalsın. Şimdi bir de kaçakçılık terörüyle karşı karşıyayız. Aynen Meksika kartelleri gibi devleti ele geçirirler bunlar. Bunlarla uğraşmak imkansızdır. Türkiyenin bütçesi yetmez bu kaçakçılara.
    Cevapla
  • Yadeller 2 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar musluman degil mi.... suriyeli kacak hic mi yok sanki... evleru yikmak da ne demek... bir kerw goz yumdunuz simde de bas edemiyorsunuz... yazik o afganli kardeşlerimize cok yazik oldu...
    Cevapla
  • Dervaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Vandan gelen kamyon tır münübüs kamyonet otobüs iyi ve detaylı bir şekilde kontrol edilmesi gerekiyor Afgan ların %95 van il sınırından giriş yapıyor
    Cevapla
  • Ali aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu avrupali medeniyet soygunculari,alman resmi TV.kanallarinda sunulan ve kendi halkini kandirma,yalanlarla dünyayi yaniltma!Kendi vataninda yaşayan afganli mültecileri yaka paça,atiyor!sonrada Alman ordusunun afganistanda bulundugu zaman,onlara tercümanlik yapanlarin,taliban tarafindan öldürebilecegini tahmin ettikleri için,bunlarin almanyada yerleşme imkaninin saglanmasini istemektedirler,belki yüz veyahut 200 afganli dostlar aliş verişte görsün.Eee hani nerde almanyadaki ki kiliseler,böyle durumlarda en önde olmalari gerekirgen,hiç bir ses çikmiyor!Çünkü çocuk tecavüzleri yüzünden çamur içinde!
    Cevapla
  • alper 2 yıl önce Şikayet Et
    10 olur 100 olur 1000 olur anlarım milyonlarca göçmen el insaf
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'