Jandarma'dan sel felaketi sonrası açıklama

Kastamonu, Bartın ve Sinop İllerinde Meydana gelen sel felaketi sonrası Jandarma Genel Komutanlığı tarafından açıklama geldi.

Jandarma'dan sel felaketi sonrası açıklama
Jandarma'dan sel felaketi sonrası açıklama
GİRİŞ 12.08.2021 15:31 GÜNCELLEME 12.08.2021 15:31

atı Karadeniz bölgesinde 11 Ağustos 2021 tarihinde başlayan aşırı yağışlar nedeniyle Bartın (Ulus), Kastamonu (Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı) ve Sinop (Ayancık) illerinde sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Sel ve su baskınları sonrasında Jandarma Genel Komutanlığına bağlı arama kurtarma ekipleri ile diğer birliklerimiz ivedi olarak bölgede görevlendirilmiş olup arama kurtarma, tahliye ve destek çalışmalarına başlanılmıştır. Yapılan faaliyetler kapsamında:

1.   Kastamonu, Bartın ve Sinop illerimizde meydana gelen sel ve su baskınları sonucunda mahsur kalan vatandaşlarımızın güvenli bölgelere tahliyesini sağlamak amacıyla (6) Skorsky S-70 Helikopteri ile havadan keşif ve kontrol görevleri icra etmek üzere (2) Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı (JİKU) afet bölgesine yönlendirilmiştir.

2.   Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgede gerçekleştirilen arama kurtarma, tahliye, yardım çalışmalarına destek olmak amacıyla; (18) Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, (4) Su Altı Arama Kurtarma (SAK) Timi, (6) Arama Kurtarma Köpek Unsuru, (6) Kadavra Arama Köpek Unsuru (2) Jandarma Komando Taburu, (5) Jandarma Asayiş Komando Bölüğü,  (1) Mobil Harekât Merkezi ve (1) Mobil Mutfak Tırı görevlendirilmiş olup afet bölgesindeki tüm faaliyetlerde (457) araç ile toplam (2911) Jandarma personeli arama kurtarma, yardım, destek ile emniyet ve asayiş görevlerini özverili bir şekilde yürütmektedir.

3.   Her türlü afette olduğu gibi milletinin emrinde görev yapan Jandarma Teşkilatı, Batı Karadeniz Bölgesinde meydana gelen afette de tüm imkân, kabiliyet ve ekipmanları ile milletimizin yanında olmaya ve milletimizin yaralarını sarmak üzere görevlerini yerine getirmeye azim ve kararlılıkla devam edecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!