Doğal afetlerde "devlet nerede" diyenlere cevap

Batı Karadeniz'deki sel ve su baskınlarında ilk günden bu yana devlet bütün imkanlarıyla vatandaşı için seferber olmuşken "Devlet nerede" şeklinde çirkin bir algı operasyonu başladı. İşte algıyı çürüten "Devlet nerede?"nin cevabı.

GİRİŞ 13.08.2021 14:01 GÜNCELLEME 13.08.2021 17:51
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Temmuz'un son haftasında Düzce, Rize, Artvin'deki sel felaketinin hemen akabinde 54 ilde 299 orman yangını ile büyük bir özgörü ve gayretle mücadele eden Türkiye günlerdir Batı Karadeniz'i esir alan yeni bir sel felaketine karşı bütün imkanları ile seferber oldu.

SOSYAL MEDYADA PUSUYA YATTILAR

Üst üste gelen sel ve yangın felaketlerinde kriz ve kaostan beslenen bir kısım medya ve siyasi güruh Batı Karadeniz'deki felakette de "Devlet nerede" algısını yine körüklemeye başladı. 

GERÇEKLER GÜN GİBİ ORTADA

Bütün medya organlarının kesintisiz video ve fotoğraflarla ortaya koyduğu görüntüler devletin bütün imkanlarını seferber ettiğini gösterse de görmek istemeyenler için Bartın, Kastamonu ve Sinop'taki bu seferberliği sayılarla hatırlatalım;

BAŞKAN ERDOĞAN SON RAKAMLARI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kastamonu'da yaptığı açıklamada "4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinası ve pek çok araç gereç sahada faaliyet gösteriyor." dedi.

BÖLGEDE KİMLER VAR

AFAD, UMKE, Genelkurmay Başkanlığı, İtfaiye, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, Diyanet, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, İl Özel İdaresi, İHH ve YEDAŞ personeli.

ARAÇ VE PERSONEL SAYILARI

Selin vurduğu,

Bartın'da 895 personel, 1 arama köpeği, 103 araç, 7 ambulans, 1 AFAD mobil koordinasyon TIR'ı, 77 iş makinesi, 1 bot ve 4 motopomp,

Kastamonu'da 2333 personel, 313 araç, 32 ambulans, 9 helikopter, 1 JİKU, 1 İHA, 1 AFAD mobil koordinasyon TIR'ı, 1 mob. harekat merkezi, 225 iş makinesi, 15 bot ve 12 motopomp,1dalgıç pompa, 1 jeneratör, 15 arama-kurtarma köpeği,

Sinop'ta 1532 personel ile 10 helikopter, 214 araç, 1 AFAD mobil koordinasyon TIR'ı, 27 ambulans, 135 iş makinesi, 8 bot ve 2 motopomp, 1 mobil mutfak, 2 arama-kurtarma köpeği ile görev yapılıyor.

4.760 PERSONEL

Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve su baskınları sonrası bölgedeki müdahale çalışmalarında 4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinası ve pek çok araç gereç sahada faaliyet gösteriyor.

436 KIZILAYCIYLA 34,520 KİŞİYE DESTEK

Türk Kızılay sel ve su baskınlarının meydana geldiği Batı Karadeniz'de 11 Ağustos'tan itibaren 436 Kızılaycı Gönüllü ve Personel, 11 Mobil Mutfakla 34.520 Kişiye Gıda ve İnsani Yardım Desteği ulaştırdı.

GÖNDERİLEN MADDİ DESTEK

AFAD tarafından Kastamonu'ya 5 milyon lira, Sinop'a 3 milyon lira, Bartın'a ise 2 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Başkan Erdoğan Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden etkilenen yerlerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıklayarak şu ifadeleri kullandı;

Bu afetleri de aşacağız ve ne gerekiyorsa devlet olarak süratle yapıp küllerimizden yeniden ayağa kalkacağız. Bu millet hiçbir zaman çökmedi, yine yıkılmayacağız. Süratle bütün mağduriyetleri gidermenin peşinde olacağız. Yerinde değerlendirmeyi yapacağız. Milletvekili arkadaşlarımızla beraber bölgedeyiz. 

YARDIM KAPANYALARI BAŞLATILDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, yangın ve sel felaketlerinden zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinde ayni ve nakdi yardımların etkili, verimli ve yerinde dağıtılabilmesi için AFAD koordinasyonunda yapılacağını açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, ayni yardımların afet bölgelerinde oluşturulacak depolar, nakdi yardımların ise daha önce duyurulan hesaplar üzerinden yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

DİYANET VAKFI DA HELİKOPTERLE YARDIM ULAŞTIRIYOR

Türkiye Diyanet Vakfı görevlileri tarafından Sinop Havaalanından helikopterlere yüklenen acil yardım malzemeleri ulaşıma kapalı bölgelerdeki selzedelere taşındı.

"DEVLET MİLLET EL ELE BU GÜNLERİ DE AŞACAĞIZ İNŞALLAH"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin afet bölgesine giden Başkan Erdoğan'ın halkla birlikte olduğu anlara ilişkin karelerle paylaştığı "Bu güne kadar milletini hiç yalnız bırakmadı, verdiği her sözü tuttu. Devlet millet el ele bu günleri de aşacağız inşallah." sözü konuyu özetler nitelikte.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 86
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yangınlar seller bir ekonomik savaş aslında.. Kullanılan metod ise iklim savaşı.. Cia in iklim yönetimi departmanı ve Haarp iş başında değil mi?
    Cevapla
  • Sahip Atalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Nerde ,Nerde Devlet?!! ler Sizin gözlerinizin içine sokul sa Devleti - Hükümeti genede göremezsiniz satılmış provökötörler !Türküye düşmanları!;Yazıklar olsun!
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde son yıllarda felaketler devleti yıkma aracı olarak kullanılmaya başlandı. Bu konuda başı da Kemal-Meral ikilisi ,sosyal medya ve onların yazarları çekiyor. Dünyada her ülkede felaketler Halki birleştirirken,muhalefet iktidara destek olurken ,bizim muhalefet devlet yıkılsın diye uğraşıyor. SANKİ KEMAL BAŞTA OLSA YAPACAĞI BİR ŞEY VARMIŞ GİBİ. 17 Ağustos depreminde gördük sizi , o zaman Tayyip mi vardı. Ne halt ettiniz gelen uluslararası yardım paralarını , bankazedelerin borçlarını kapattınız.
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet orada da muhalefet nerede
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet her yerde....... Devletsiz ve vatansızlar göremez....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı