Kastamonu'da enkazın altından bir çocuk kurtarıldı

Kastamonu'da sel felaketinin ardından devam eden arama kurtarma çalışmalarında bir çocuk enkaz altından sağ çıkarıldı. Minik Osman'ın tahliye görüntülerini paylaşan İHH, annesinin yaşadığı müjdesini de verdi.

GİRİŞ 13.08.2021 17:24 GÜNCELLEME 14.08.2021 00:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde tarihin en büyük doğal afetlerinden biri yaşanıyor. Çok sayıda vatandaşın mahsur kaldığı sel bölgesinde arama kurtarma çalışmaları ekiplerin var gücüyle sürerken, binalardan sevindiren haberler de gelmeye başladı.

KÜÇÜK ÇOCUK, MAK EKİPLERİ TARAFINDAN KURTARILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı'nın Muharebe Arama ve Kurtarma (MAK) timi, görev aldığı çalışmada bir çocuğu enkazdan çıkardı. Çocuğu tutan görevlinin yaşadığı sevinç gözlerinden okunurken, doğal afetlerin ardından yaşanan mucize bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

İzmir'de de enkaz altında kalan Ayla bebek, sağ salim kurtarılmasının ardından sembol haline gelmişti.

MİNİK OSMAN'IN ANNESİ YAŞIYOR

Türkiye'nin Batı Karadeniz bölgesinden gelen sel felaketlerinin görüntüleri yürekleri dağlıyor. İHH tarafından paylaşılan görüntü Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinden.

Osman Yüksel'in tahliye anı yer alırken, İHH, "Bu görüntü dün Kastamonu Bozkurt’ta tahliyesini gerçekleştirdiğimiz bir yavrumuza ait. Annesi ve kardeşi selden kurtulmuşlar, bulunan cenazenin yapılan teşhis sonrası yavrumuzun annesine değil bir komşularına ait olduğu anlaşılmış… Yavrumuz şu an ailesi ile birlikte hamdolsun…" şeklindeki ifadeleri, Bozkurt'taki acı tabloyu gözler önüne serdi. 

YORUMLAR 10
  • Bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sel felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar versin inşallah.
    Cevapla
  • Düzce'den 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'tan ümit kesilmez dedikleri olay bu işte,"La taknetu min rahmetullah" Rabbim yar ve yardımcımız olsun,bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olamayacak,hiç bir yer güvenli değil. Rabbim ailesine bağışladı...Selam ve dua ile ...
    Cevapla
  • Samsunlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hamd olsun.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyemiz şunu öğrenemedi.doğal su yataklarını bozar betonlaştırır ve etrafına ev yaparsanız sonuç kaçınılmaz bakın size br örnek vereyim malatya yeşilyurtta beyler deresi içindeki ağaçlar kesilip dere yatağının her iki yanına yürüme yolları yapılıyor ve beyler deresi köprüsü hem baraj hem köprü..şimdi size kaçınılmaz sonu söyleyeyim ilerde sel gelirse dere yatağındaki 50-100 senelik kavakları kesip köklerinden çıkardıkalrı için sel yeşilyurtu yutacak baraj suyu engelelyemediği ve köylerden gelicek tomruklarla patlıacak ve köprüde kalmıyacak ve diğer taraflarıda sel basıcak ve hayvan insan ölümleri olucak bunu yazın bir yere
    Cevapla
  • Delinin biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Ekber külli şeyin kadir her şeye kadirsin rabbim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!