Rize'de 2 katlı inşaat heyelanda 30 metre kaydı

Son dakika haberi: Rize'de sağanak yağış sonrası sel oldu. Çayeli'nde bir yıl önce 'oturulamaz' raporu tutulan 2 katlı inşaat halindeki ev heyelanda 30 metre kaydı.

Rize'de 2 katlı inşaat heyelanda 30 metre kaydı
Rize'de 2 katlı inşaat heyelanda 30 metre kaydı
GİRİŞ 14.08.2021 19:40 GÜNCELLEME 14.08.2021 19:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Rize’de, dün akşam sağanak nedeniyle bazı ilçelerde heyelanlar meydana gelirken, ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Çayeli ilçesinin yüksek kesimlerindeki 10’u aşkın yerleşim yerinin yolu, heyelan sonucu ulaşıma kapandı. Ekipler, bu bölgelerde temizlik, yol açma ve hasar tespit çalışması başlattı. Çayeli'nde 1 yıl önce heyelan nedeniyle 'oturulamaz' raporu tutulan, 2 katlı inşaat halindeki ev de dün yine heyelanda 30 metre kaydı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) Rize, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde şiddetli yağış beklendiği, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği duyurulduktan sonra bölgede Ordu'nun yanı sıra Rize'de de dün akşam yağış etkili oldu. Çayeli ilçesinde sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle derelerde su seviyesi yükselirken, cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçe merkezinde sürücü ve yayalar, zor anlar yaşadı. Yağışın sürdüğü bölgede su baskını nedeniyle yollarda hasar oluştu.

AĞARAN ŞELALESİ TAŞTI

Kentin yüksek kesimlerinde bazı noktalarda ise heyelanlar meydana geldi. Yağışla Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi taştı. Şelalenin alt kısmında ulaşıma kapanan yolda hasar meydana geldi. Bu anlar ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

YOLLAR KAPANDI

Ekipler, bugün kentte temizlik ve hasar tespit çalışması başlatırken, kapalı 10 köy yolu ulaşıma açıldı. Kapanan diğer köy yoluna ulaşım sağlanması için 77 iş makinesi ve 88 kişilik personel ile çalışma yürütülüyor.

YİNE HEYELAN; 2 KATLI EV İNŞAATI BU KEZ KAYDI

Öte yandan Çayeli ilçesine bağlı Esendağ köyünde, 1 yıl önce heyelanda tedbir amaçlı tahliye edilen, Ahmet Kara’ya ait inşaat halindeki 2 katlı evin, dün yine heyelan nedeniyle bulunduğu alandan 30 metre bahçeye doğru kaydı. İnşaat için AFAD ekiplerince geçen yıl 'oturulamaz' raporu hazırlandığı belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    evler toprak uzerine konmus cok yerde yuksek yerde alt tarafi ucurum toprak toprak kaydin mi hop asagi nerde ise agac yok cok yerde tabi felaket iyi olsa yikilir da bu kadar zarar olmaz terbir alirsan belki
    Cevapla
  • 16 Bursa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey Allahım Yarabbim o bina oraya yapılır mı? Biz vatandaşlar olarak kendimizi düşünmezsek devlet ne yapsın.
    Cevapla
  • enes 2 yıl önce Şikayet Et
    sağlam beton dökülmüş.
    Cevapla
  • yus ard 2 yıl önce Şikayet Et
    evi yapanı tebrik etmek lazim... 30 metre kaydı yıkılmadı. geçmiş olsun
    Cevapla
  • ismayil 2 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun kardesım.olan cana değil mala olsun.devletimiz yıkilanı yerine yapar.toki en kisa zamanda evinizi teslim eder...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!