Evlat nöbetindeki baba: HDP çocuklarımızı onlara götürdü

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 233 ailenin evlat nöbeti sürüyor.

Evlat nöbetindeki baba: HDP çocuklarımızı onlara götürdü
Evlat nöbetindeki baba: HDP çocuklarımızı onlara götürdü
GİRİŞ 15.08.2021 16:58 GÜNCELLEME 15.08.2021 16:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar, 2 yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar’ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3'üncü gününde ortaya çıktı. Akar, eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptırıldı. Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın oğluna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. 233 ailenin 713 gündür devam eden eyleminde, Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı 31'e yükseldi.

'OĞLUMU İSTİYORUM'

2015 yılında İstanbul'dan kaçırılıp Suriye'ye götürüldüğünü belirttiği oğlu Ömer için HDP il binası önündeki oturma eylemini sürdüren Salih Gökçe, "Ben oğlumu istiyorum. Dağdakiler gelip kaçırmadı, HDP çocuklarımızı onlara götürdü. Bu binadan götürdüler. Ben Allah rızası için oğluma sesleniyorum. Gel teslim ol. Herkesin çocuğu teslim oluyor. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Oğlum, orada fırsat buluyorsan kaç gel, devletin şefkatli kollarına teslim ol. Artık bu yükü kaldıramıyorum. Buradaki bütün ailelerin suçu ne? HDP'lilere de sesleniyorum, sizin de çocuklarınız var. Çocuğunuz bir gece eve gelmezse ne yaparsınız?" diye konuştu.

YORUMLAR 7
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir zulüm ya hu hdp nin terör binası olduğunu bildiğimiz halde binada pkk terör zulümü devam eder. Aileler inim inim inler. Yeter artık bu böyle gitmez. Bayrak çekme vakti geldi. Ya tevhid ya diğerleri
    Cevapla
  • vatandaş 02 2 yıl önce Şikayet Et
    chp ve ipsizler bunlarin arkasinda olmazsa sokağa cikacak yuzleri olmaz
    Cevapla
  • Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarını hep HDP den istiyorlar. HDP yardımcı olan CHP ile İyi partiden neden istemiyorlar? Her iki parti liderleri suça ortak değili? Bu partiler destek vermeseler çpktan evlatlarına kavuşacaklardı diyorum.
    Cevapla
  • Oguz 2 yıl önce Şikayet Et
    PKK FETÖ CHP ortakligi bu çocuk kaçirmalar
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP IP nin ittifakı Hdpkk bu üçlü şer ittifakı yani zillet ve ihanet ittifakına hala oy çıkıyorsa demekki içimizde oy kadar Ermeni Rum ve kanı bozuk var demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri