Son dakika: Aşılamada yeni gruplar belli oldu! 4. doz için kritik karar

Son dakika haberi.... Sağlık Bakanlığı: 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı. PCR pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekildi. 4. dozlar 3. dozdan 21 gün sonrasına tanımlandı.

Son dakika: Aşılamada yeni gruplar belli oldu! 4. doz için kritik karar
Son dakika: Aşılamada yeni gruplar belli oldu! 4. doz için kritik karar
GİRİŞ 16.08.2021 13:37 GÜNCELLEME 16.08.2021 13:37
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşılamasında alınan yeni kararları duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşılaması ile ilgili takviminde güncelleme yaptı. Güncellemeyle aşılamadaki yaş sınırı değişti.

  • Tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı
  • .PCR pozitifliği sonrası aşı uygulaması ise 3 aydan 1 aya çekildi.
  • Yeni uygulamada 4'üncü doz aşı da tanımlandı. 4'üncü dozlar da 3'üncü dozdan 21 gün sonra yapılabilecek. 4'üncü dozlar yurt dışına çıkışta 2 doz BioNTech isteyen ülkeler olması nedeniyle, 2 doz Sinovac üzerine 1 doz BioNTech yaptıranlara tercihen 4'üncü hak olarak verildi. 

BAKAN KOCA DUYURDU

Sağlık Bakanı Bakan Koca Fahrettin Koca, 4'üncü doz ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Koca, "Bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türleri kabul edilmektedir. İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur" ifadelerini kullandı.

BİLİM KURULU ÜYESİ TURAN AÇIKLAMIŞTI

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Turan, aşı yaşının okulların açılması öncesinde daha da aşağı çekilmesi konusunun, Bilim Kurulu'nun gündeminde olduğunu söylemişti. Turan DHA'ya yaptığı açıklamada, "Dünyada aşı trendine bakacak olursanız pek çok ülkede aşı trendinde aşı yaşını 15 hatta 12 yaşa kadar indiren ülkeler var. Biz ilk etapta 15 yaşa kadar indirip, 12-15 yaş arasında da yüksek riskli hastalık sahibi, hastalığı olan çocuklar için aşılama konusunu konuşuyoruz. Bu konuda net bir karar alınacak yakın zamanda. Okulların açılmasından önce olması tabii ki hedefimiz. Öncelikle okullar açılmadan bu işi yapmak, çocukların yeterli immünizasyonunu sağlamak için düşünülmekte. İlk etapta 15 yaşa kadar 12-15 yaş arasında da yüksek riskli grubu aşılama planı var" demişti.

AŞILAMADA SON DURUM

Türkiye'de koronavirüs aşılamasındaki son durum Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. 1. doz aşıda Türkiye ortalaması yüzde 70.92 oldu.

MAVİYE DÖNEN İLLER ARTIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 yaş ve üstü nüfusta en az bir doz aşı olanların oranının 26 ilde yüzde 75'in üzerinde olduğunu duyurdu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Türkiye haritasına baktınız mı? 81 ilimizden 26'sı mavi. 18 yaş ve üstü nüfusta, salgın hastalığa karşı karar verip en az bir doz aşı olanların oranı 26 ilde yüzde 75'in üzerinde" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 111
  • Vecai 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş iyi okuyun haberi ,4 .doz yani 15 yaş ve altındakilere artık vurulabilir diyor
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberi iyi okuyun yurt dışına çıkanlar a 4.doz tanınıyor sebebi 2 dozda bioentec olacak Avrupa öyle istiyor adam 2 doz sinovac olmuş birde bioentec olmuş kabul etmiyor aşı yok bize gelmez diyenler şimdi de aşı zararlı diyip piyasada geziyorlar bu kadar biliyorsunuz bu covidin çaresi kurtuluşu ne herkes proföser oldu
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    ali aga sen cok biliyorsun galiba senin prof dr dedikleri bile bir birini desteklemiyor herkes baska sey diyor madem onlarda net bilmiyor ise net bilmiyorum yapacak bir sey yok dunyayi takip ediyoruz der avrupa ne ister ise yapmak zorunda mi tr o zaman usa baska sey israil baska sey ister ise ne olacak
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben çocuklarıma kesinlikle vurdurmuyorum bende 2 doz oldum daha kesinlikle 3 ü 4 ü olmam çocuk oyuncağın çevirdiler
    Cevapla
  • yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Antlaya aşı ile maviye dönmüş. Aşı çare olsaydı şuan vakalrdan doalyı dolan hastanelerin personellerinin izinleri iptal olmazdı. Geçen yılki ağustos temmuz ayı ölüm ve pozitiflik sayıları ile bu yılki aynı ayın sayılarını karşılaştırın farkı görün.
    Cevapla
  • Muşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    üsta az biontek az snovak koy birde bir arkadaş var aşı almayackmış onda bir pcr koy sağlık bakanlığı esnaf lokantası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!