Çocuklara aşı randevusu nasıl alınır? MHRS 12 ve 15 yaş aşı randevusu alma ekranı! (e-Nabız)

Çocukların aşı olabilmesi için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Aşı randevu yaşı sınırında değişikliğe gidilmesinin ardından 12 yaş üstü çocuğu bulunan aileler nereden ve nasıl randevu talebi oluşturacaklarını araştırmaya başladı. Okulların açılmasına kısa bir zaman kala öğrencilerinin aşı olmasını isteyen veliler Çocuklara aşı randevusu nasıl alınır? sorusuna cevap arıyor. Aşı randevusu MHRS ve e-Nabız üzerinden alınabiliyor...

Çocuklara aşı randevusu nasıl alınır? MHRS 12 ve 15 yaş aşı randevusu alma ekranı! (e-Nabız)
Çocuklara aşı randevusu nasıl alınır? MHRS 12 ve 15 yaş aşı randevusu alma ekranı! (e-Nabız)
GİRİŞ 16.08.2021 12:43 GÜNCELLEME 16.08.2021 12:47

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı, Eylül ayından önce okul çağındaki bütün çocukların aşılanması için düğmeye bastı. Bakanlık son olarak Temmuz ayında 16 yaş üstü çocuklara aşı olma hakkı tanımıştı. Alınan yeni kararlar doğrultusunda aşılama 15 yaş ve üstü çocuklar ile 12 yaş üstü kronik rahatsızlığı bulunanlara geldi. Pandemi döneminde okulların açılacak olmasını dikkate alan aileler çocuklarının bir an önce aşı olmasını istiyor. Aşı randevuları yetişkinlerde olduğu gibi e-Nabız ve MHRS ekranı üzerinden alınıyor. Çocukların aşı olabilmeleri için aileler kendi hesapları üzerinden randevu oluşturacak. Peki çocuklara aşı randevusu nasıl alınır? İşte MHRS ve e-Nabız çocuk aşı randevusu alma ekranı!

Çocuklara Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Sağlık Bakanlığı son aldığı karar ile 15 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan 12 yaş üstü çocuklara aşı randevu hakkı tanıdı. Ailelerin randevu talebi oluşturmaları için önlerinde üç seçenek bulunuyor. Randevular ALO 182, MHRS veya e-Nabız üzerinden alınabiliyor.

Çocuklara Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı hakkı tanınan çocukların anne veya babaları kendi MHRS hesaplarına giriş yaparak  üst bölümde bulunan "Hesap Bilgileri" butonuna tıklayarak ve  "Yetkili Olduklarım" seçeneğine işaretleyerek çocukların randevu sistemine erişerek yeni talep oluşturabiliyor. Sizde aşı randevusu almak istiyorsanız buradan direkt olarak sayfaya geçiş yapabilirsiniz.

"Tanımlı Bir Kişi Bulunmamaktadır" Hatası Alanlar Dikkat!

Randevu talebi sırasında E-Nabız üzerinde tanımlı bir kişi bulunmamaktadır hatası ile karşılaşanların 18 yaşından küçük aile bireyleri için randevu oluşturabilmesi için e-Nabız üzerinden yetki tanımlaması yapması gerekiyor. Bu işlemin ardından randevu ekranına tekrar dönerek yeni bir talep oluşturabilirsiniz.

e-Nabız

Telefondan Randevu Talebi Nasıl Oluşturulur?

Vatandaşların birçoğu MHRS sistemi veya e-Nabız üzerinden randevu talebi oluştursa da telefon ile randevu oluşturmak isteyenler araştırma yapıyor. ALO 182'yi tuşlayan kullanıcılar kimlik bilgileri, aşı olunacak hastane, hangi aşının vurulacağı gibi bilgileri yetkililer ile paylaşarak randevu talebi oluşturabiliyor. ALO 182'de yaşanan yoğunluk sebebiyle randevu oluşturamayanlar e-Nabız ve MHRS sisteminden kolayca aşı randevu talebi oluşturabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor