Sel felaketinde acı haberler üst üste geliyor: Bilanço ağırlaşıyor

Son dakika haberine göre: AFAD, sel nedeniyle Kastamonu'da 62, Sinop'ta 14 ve Bartın'da 1 olmak üzere can kaybının 77'ye yükseldiğini açıkladı.

GİRİŞ 16.08.2021 20:45 GÜNCELLEME 16.08.2021 22:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin son dakika yapılan açıklamada can kaybının arttığı ifade edildi..

Dakika dakika afet bölgesinden son gelişmeler;

20:42> CAN KAYBI 77'YE YÜKSELDİ

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada, Kastamonu'da 62, Sinop'ta 14, Bartın'da ise 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği belirtildi.

Sel afeti sonrası Bartın'ın Ulus ilçesinden 341, Kastamonu'dan 1480, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden ise 560 afetzedenin tahliye edildiği açıklandı.

19:22> MSB: Şu ana kadar 681 vatandaşımızın tahliyesi gerçekleştirildi.

MSB: Her zaman asil milletimizin emrinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, sel felaketinin yaşandığı Sinop ve Kastamonu’da vatandaşlarımızın tahliyesi ile yardımların ulaştırılması görevine devam ediyor. Helikopterlerle şu ana kadar 681 vatandaşımızın tahliyesi gerçekleştirildi.

19:22> CAN KAYBI 74'E YÜKSELDİ

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin son dakika yapılan açıklamada, Kastamonu'da 62, Sinop'ta 11, Bartın'da ise 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği vurgulandı

Sel afeti sonrası Bartın'ın Ulus ilçesinden 341, Kastamonu'dan 1480, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden ise 560 afetzedenin tahliye edildiği açıklandı.

Yangın ve Sel Afeti sonrası, "Yaralarımızı birlikte sarmak için #BenDeVarım" diyerek bağışta bulunan, mesaj gönderen, destek veren tüm hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

47 KİŞİ ARANIYOR

Sinop'un Ayancık ilçesinde, 40 evin sel sularına kapıldığı Babaçay köyünde, AFAD ekiplerince kayıp ihbarı yapılan vatandaşları arama çalışmalarına devam ediliyor. Kayıp ihbarı sayısı ise Sinop ve Kastamonu'da 47'ye yükseldi. Çay içerisinde ve yıkılan evlerin enkazlarında arama yapan ekiplere köy sakinleri de destek veriyor.

SEL FELAKETİNİN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi yaşanmadan hemen önce kaydedilen yeni görüntüler ortaya çıktı.

Bozkurt ilçesinde bir vatandaşın cep telefonuyla Ezine Çayı'nın kenarında kaydettiği görüntüler, selin başladığı ancak felakete dönüşmeden önceki anları yansıtıyor. Görüntülerde, bir kişinin çayın yukarısında sel nedeniyle 2 kişinin sulara kapıldığını, sel sularının geldiği anda kimsenin kaçma imkanı olmayacağını söyleyerek vatandaşları uyarmaya çalıştığı görülüyor. Uyarılara rağmen bazı vatandaşların merakla bölgedeki bekleyişlerini sürdürmeleri dikkati çekiyor. Yoldaki araçların selin bulunduğu alandan hızlı bir şekilde uzaklaştırıldığı, zemin katların boşaltılması için vatandaşların uyarıldığının da yer aldığı görüntüde, çayın üzerindeki köprünün yıkılmadan önceki hali de görülüyor.

VATANDAŞLAR SEL BÖLGESİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

Kastamonu'da 4 bin 526, Sinop'ta 2 bin 492 ve Bartın'da bin 67 personelin görevli olduğunu duyuran AFAD, Bartın'ın Ulus İlçesinde sel afeti sonrası 359, Kastamonu'da toplam bin 480, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 539 afetzedenin tahliye edildiğini açıkladı.

TOPLANAN BAĞIŞ MİKTARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu felaketlerle ilgili oluşturulan Ben de Varım kampanyasından toplanan miktarı paylaşarak Yangın ve Sel Afeti sonrası, "Yaralarımızı birlikte sarmak için #BenDeVarım" diyerek bağışta bulunan, mesaj gönderen, destek veren tüm hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 5
  • Ugur 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ölü sayısı çok daha fazla derken itiraz ediyodunuz, demek ki dedikleri doğruymuş
    Cevapla
  • İsimsiz kahraman 2 yıl önce Şikayet Et
    Dahada çok aslında ama yansımıyor haberlere burada hata arıyorsanız belediyenin hatası hiç bir önlem dahi alınmadı bu zamana kadar müteahhitlerde rahatça o evleri yaptı bu kadar olan güzel memleketime oldu
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahim devletimize ve milletimize bir daha böyle afetler gostermesin. Turkiye Turk dunyasinin lokomotifidir. Allahin izniyle bütün yaralar sarılır. Devletimize ve hukumetimize Allah zeval vermesin Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Ellerimiz duada.
    Cevapla
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman bu bize ders olsun diyiyoruz
    Cevapla
  • Temel reis 2 yıl önce Şikayet Et
    Oluyormu tabikide hayır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!