Son dakika haberi: 17 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 17 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika haberi: 17 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı
Son dakika haberi: 17 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı
GİRİŞ 17.08.2021 19:26 GÜNCELLEME 17.08.2021 19:44
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı, 17 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durumu açıkladı.

17 Ağustos koronavirüs tablosu

Türkiye'de son 24 saatte 294 bin 561 Kovid-19 testi yapıldı, 21 bin 692 kişinin testi pozitif çıktı, 183 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

Bir günde toplam 294 bin 561 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 14 bin 636 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 72,04 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 54,42 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 85 milyon 564 bin 637’e yükseldi.

AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 92,8 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Edirne, Kırıklareli Balıkesir, Amasya, Aydın, Tekirdağ, Eskişehir, ve Yalova takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 48,6 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Mardin, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Gümüşhane, Batman, Bingöl, Iğdır ve Bayburt takip etti.

BAKAN KOCA UYARDI: TEDBİRLERE UYMAZSAK KAYIPLARIMIZ OLACAK

Sağlık bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan "Kontrollü hareket etmez, tedbirlere uymazsak aşı ile bağışıklık elde edene kadar kayıplarımız olacak. Tedbirli olup aşımızı hemen olmalıyız" uyarısından bulundu.

YORUMLAR 96
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    yeni kısıtlamalar gelmeli ama eskisi gibi değil 1-aşın yoksa avm ye giremezsin 2-aşın yoksa uçağa binemezsin 3-aşın yoksa otobüse binemezsin
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yazanların çoğu cahil
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Korkutan artış! Evet korku pompalamaya devam...
    Cevapla
  • anket yapın 2 yıl önce Şikayet Et
    Haftasonu düğün dernek işlerinin sonucudur. İki gün sonra düşer. Testi pozitif çıkanlara virüsü nereden kaptın araştırması yapın. Düğün ve cenaze merasimleri ilk sıraları alacaktır.
    Cevapla
  • erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    çok haklısın kardeş aynen
    Cevapla
  • Tarık 2 yıl önce Şikayet Et
    Her 3 5 ayda yenı araba yenı telefon ve benzerı seyler cıkıyor artık virus cıkaracaklar her 3. 5 ayda millede ası vuracaklar dertleri bu saglıktan para kazanacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...