Van'da bir apartmanda 115 düzensiz göçmen yakalandı

Van'da bir apartmandaki iki dairede yapılan aramada yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 115 düzensiz göçmen yakalandı, bir şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Van'da  bir apartmanda 115 düzensiz göçmen yakalandı
Van'da bir apartmanda 115 düzensiz göçmen yakalandı
GİRİŞ 17.08.2021 21:19 GÜNCELLEME 17.08.2021 21:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte "göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti" yapanların deşifre edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Kentte "şok evleri" olarak tabir edilen yapıların yıkılması üzerine göçmenlerin, kaçakçılar tarafından apartman dairelerine yerleştirildiğinin tespit edildiğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir apartmandaki 2 dairede yapılan aramada 115 düzensiz göçmen yakalanmış, bir şüpheli hakkında göçmen kaçakçılığı suçundan işlem yapılmıştır. Yıl içerisinde göçmen kaçakçılığı ile mücadelede, aralarında otobüs şoförü, şok ev ve apartman dairesi sahibi ile sınırdan il merkezine araçlarla düzensiz göçmen getiren organizatörler olmak üzere toplam 121 olayda haklarında işlem yapılan 260 şüpheliden 117'si adli makamlarca tutuklanmıştır. Ayrıca tespiti yapılıp içerisinden düzensiz göçmen alınan 85 'şok ev'in belediye ekipleri yardımı ile yıkımı gerçekleştirilmiştir."

Açıklamada, vatandaşların desteğiyle düzensiz göçmenlerle mücadeledeki başarılı çalışmaların devam edeceği vurgulanan açıklamada, "4 aylık süreçte vatandaşlarımızdan gelen 508 ihbarın tamamı değerlendirilmiş olup ihbarların yüzde 94,4 doğru çıkmıştır. Düzensiz göçmen kaçakçılığı ile mücadelemizde bize destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • özkonyali 2 yıl önce Şikayet Et
    hdp pkk bu işi organize ediyor. ne kadar kaos olursa işlerine gelir
    Cevapla
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    uyuyan hücre bunlar yemin ediyorum... Allah sonumuzu hayır etsin. Ama elimiz armut toplamayacak. Güvenlik güçlerimize güveniyoruz.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem sen de PKK lıları ihbar ette ,ne olduğunu bilelim.
    Cevapla
  • Van 2 yıl önce Şikayet Et
    Geri ğönderin lakin arşı arkası kesilmiyor
    Cevapla
  • TÜRKİYELİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Geldikleri yere def edin gitsinler....Halkımızda çok tepki oluşmaya başladı bunlara...
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    PKK ile koalisyon kurma hevesinde olanlara bi laf etmesini bilmezsiniz,elin garibanıyla uğraşırsınız. CHP hdpkk iyi PKK.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi