Van'da apartman dairesinde 115 kaçak göçmen yakalandı

Van'da ihbarı değerlendiren polis ekipleri organizatörler tarafından iki apartman dairesinde saklanan Afganistan uyruklu 115 kaçak göçmeni yakaladı. Operasyonda göçmen kaçakçılığı yaptığı belirtilen bir şüpheli de gözaltına alındı

GİRİŞ 18.08.2021 08:42 GÜNCELLEME 18.08.2021 08:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bugün yapılan operasyonda, Afganistan uyruklu 115 kaçak göçmen ile organizatörlük yaptığı belirlenen bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Kaçak göçmenler işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 115 kaçak göçmenin, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi. Gözaltına alınan 1 organizatörün ise emniyet müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.

'260 ŞÜPHELİDEN 117'Sİ TUTUKLANDI'
Van Emniyet Müdürlüğü'nden kaçak göçmenlere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Açıklama bu yıl içerisinde yapılan operasyonlarda aralarında otobüs şoförü, şok evler ve apartman dairesi sahibi ile sınırdan il merkezine araçlarla kaçak göçmen getiren organizatörler olmak üzere 121 olayda yakalanan 260 şüpheliden 117'sinin tutuklandığı belirtildi. Ayrıca göçmenlerin saklandığı 'şok evler' olarak adlandırılan metruk 85 binanın tespit edilip, belediye ekiplerinin yardımı ile yıkıldığı ifade edildi.

İHBARLARIN YÜZDE 94,47'Sİ DOĞRU ÇIKTI
Emniyet Müdürlüğü açıklamasında kaçak göçmenlerle ilgili yapılan ihbarlara da değinildi. Son 4 aylık süreçte vatandaşlardan gelen 508 ihbarın tamamının değerlendirildiğini ve ihbarların yüzde 94,4 oranında doğru olduğu kaydedildi.

BURSA'YA TAKSİ İLE SEYAHAT EDEN 5 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI
Bursa'nın İnegöl ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan yol kontrolü sırasında durdurulan bir ticari takside Afganistan uyruklu 5 kaçak göçmen yakalandı. Kaçak göçmenler sağlık kontrolünün ardından Bursa İl Göç İdaresi´ne gönderildi.

Bursa-Ankara Yolu´nda uygulama yapan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe girişinde şüphe üzerine bir taksiyi durdurdu. Araçtan indirilen yolcuların Genel Bilgi taramasını (GBT) yapmak isteyen polis, kimliklerini istedi. Yapılan kontrollerde taksi ile yolculuk yaptığı belirlenen 5 kişinin Afganistan uyruklu kaçak göçmen olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Afganistan uyruklu 5 kaçak göçmen hastanedeki sağlık kontrolünün ardından sınır dışı edilmek üzere Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğü´ne teslim edildi.

 

YORUMLAR 5
  • Zakir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani gosmen olayı yalan/eski goruntulerdi
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kolluk kuvvetleri kaçak göçmen arayışına çıkıp yakaladıklarını geldikleri ülkelere vakit kaybetmeden iade edilsin
    Cevapla
  • yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    abd ye güvenip ülkeler bu hale geliyor
    Cevapla
  • Hacıbekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Asker polis hudutta nöbet beklemiyormuydu ne iş????
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    ülkemin dengesini bozdular.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!
Kredi kartlarında büyük değişiklik! TCMB'nin yol haritası belli oldu