Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ'nün Etiyopya'daki tüm okulları Türkiye'ye devredildi

Son Dakika haberi; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan FETÖ'nün Etiyopya'daki tüm okullarının geçtiğimiz hafta Türkiye Maarif Vakfı'na devredildiği bilgisini paylaştı.

GİRİŞ 18.08.2021 19:04 GÜNCELLEME 18.08.2021 19:29
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile ortak basın toplantısı düzenledi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

Bu sene Etiyopya ile diplomatik ilişkilerimizin 125. yılını kutluyoruz. Bu ilişkilerin temeli 1896 yılında Sultan 2. Abdulhamid devrinde atılmıştı. Bugün Etiyopya ile dostluk temelinde gelişen ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırdık. Görüşmelerimizde ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla ele aldık. 1 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini yakalamamız için atmamız gereken adımları değerlendirdik.

Etiyopya'daki Türk yatırımlarının miktarı 2.5 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Altyapıdan ulaşıma, tekstilden konfeksiyona ve mobilyaya uzanan birçok sektörde şirketlerimiz Etiyopya ekonomisine katkı sağlıyor. Şirketlerimiz yaklaşık 10 bin Etiyopya vatandaşına istihdam sağlıyor.

Etiyopya makamlarının şirketlerimize gereken her türlü desteği vereceğine inanıyorum. İnsani ve kalkınma yardımları alanında Etiyopya ile önemli projelere imza atıyoruz.

ETİYOPYA'DAKİ FETÖ'NÜN TÜM OKULLARI MAARİF VAKFI'NA DEVREDİLDİ

FETÖ'nün Etiyopya'daki tüm okullarının geçtiğimiz hafta Türkiye Maarif Vakfımıza devredildiği bilgisini paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum.

ETİYOPYA BAŞBAKANI ABİY AHMED'İN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE;

Etiyopya Türkiye ile dostluğunu son derece önemli olarak değerlendiriyor. Türkiye stratejik konumu nedeniyle uluslararası anlamda etkili ve küresel ilişkilere şekil veren bir ülke. Bugün modern Türkiye ulusal anlamda bir model teşkil ediyor ve milli kalkınma için bir örnek teşkil ediyor. Bütün bunlar kendi halkının çıkarlarıyla tanımlanıyor. Bu nedenle başarılı, dinamik ve sağlam bir ekonomi geliştirmiş bir ülke.

Yatırım için olumlu ortam yaratmaya, Türk yatırımcıları beklemeye devam edeceğiz.

YORUMLAR 29
  • Mersinli 2 yıl önce Şikayet Et
    Sudan ,Etiyopya,Gana,Somali muhatap olduğumuz ülke kere bak
    Cevapla
  • bgıkttb 2 yıl önce Şikayet Et
    hepsi müslüman senin en sevmediğinden
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin muhatap olduğun hayata bak, mersinli
    Cevapla
  • Ümmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığın işlere burnu sokma en iyisi.
    Cevapla
  • Ede 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel haber Osmanlı ruhu ile bütün Müslüman ülkeleri kendimize çekmeliyiz
    Cevapla
  • Net 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaratmak Allah’a mahsustur
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu FETÖ'cü hainlerin kurduğu okulun başındakiler Alman vatandaşı haberiniz olsun. Almanya ağlıyor nasıl bizim vatandaşlarımıza ait okula Türkiye el koyar diye
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Etiyopya sudan çokdikkatli olun ugandaya afgan ğöçmenlertaşiniyor bunlar bu ikidevletide kariştira bilirler abd kizildenizi kontrol ederse israilin akdenize kanalaçma porojesi devreye girebilir yani iraktan suriyeden çaldiklari petrolu taşimak için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...