Yaz Kur'an kurslarında coşkulu kapanış

Pandemi nedeniyle iki yıldır düzenlenmeyen kuran kursları bu yıl 5 Temmuz'da başladı. 45 gün süren kurslar bugün itibariyle sonlandırıldı. Kursların son gününde çocukların neşesi görülmeye değerdi.

GİRİŞ 19.08.2021 19:56 GÜNCELLEME 20.08.2021 08:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde 5 Temmuz’da başlatılan yaz Kur’an kurslarının kapanış programı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla İstanbul Ayasofya Camii’nde yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde 5 Temmuz’da başlatılan yaz Kur’an kurslarının kapanış programı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla İstanbul Ayasofya Camii’nde yapıldı.

İstanbul İl Müftülüğünün organize ettiği programda, İstanbul’un tüm ilçelerinden gelen yaz Kur’an kursu öğrencileri, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın arkasından Ayasofya Camii’ne tekbirler eşliğinde giriş yaptılar.

Kur’an kursu öğrencisinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, geçen yıl salgın nedeniyle yaz Kur’an kurslarını açamadıklarını belirterek, “Geçen yıl bu zamanlar camilerimiz size hasretti. Ama bu sene salgın hastalığın azalmasıyla altı hafta kadar ülkemizin tüm camilerinde, Kur’an kurslarında Rabbimizin kelamı olan Kur’an-ı Kerimi öğrendik. Temel dini bilgileri, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) hayatını, dünyaya kazandırdığı ahlaki değerleri öğrenmek için camilerimizi doldurdunuz. Rabbimize hamdüsenalar olsun.” dedi.

"ÇOCUK SESLERİ OLMAYAN CAMİ GARİPTİR"

“Çocuk sesleri ile çınlamayan, süslenmeyen camilerimiz gariptir.” diyen Başkan Erbaş, “Camilerimizin garipliğini ortadan kaldıran siz, sevgili yavrularımız bizim için çok önemlisiniz. Sizler istikbalimizi emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizsiniz.” ifadelerini kullandı. Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) “Bir kalp ki onda Kur’an yoktur, o harabe bir eve benzer. Bir kalp ki onda Kur’an vardır, o kalp mamur bir eve benzer.” hadis-i şerifini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Bu müjdeye nail olmak için canla başla çalıştınız. Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.s.) bizlere şöyle müjde veriyor; “Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.” buyuruyor. İşte bugün en hayırlı işi yapan, en hayırlı çocuklarımızın, gençlerimizin en hayırlı merasimindeyiz. Hasat anındayız, altı hafta boyunca ektiklerimizi biçiyoruz. Hayatınız boyunca sizin rehberiniz olacak öğrendiğiniz bilgileri unutmamak için bol bol tekrar ediniz.”

Yaz Kuran Kursu programı ise bu yıl Başakşehir Merkez Camii'nde düzenlendi. Merkez Camii İmam Hatibi Önder Soy, "465 talebe 63 hocayla birlikte programı kapatıyoruz. Namazları en iyi şekilde eda edebilecek hatta namaz kıldırabilecek duruma geldiler. Ben hattat olduğum için yıllarca birikimimi katılanlarla paylaştım. Çünkü bu gençler bizim övünç ve gurur kaynağımız" şeklinde konuştu.

Pandemi nedeniyle iki yıldır düzenlenmeyen Yaz Kur’an Kursları bu yıl 5 Temmuz'da başladı. 45 gün süren kurslar bugün itibariyle sonlandırıldı. Yaz Kur’an Kursları programı bu yıl Başakşehir Merkez Camii'ndeydi. Kursa 28 ülkeden 465 öğrenci katıldı, 63 din eğitmeni yer aldı.

Kurs kapanış programında caminin imam hatibi Önder Soy'un hazırladığı hat tablolar öğrencilere dağıtıldı. Hediyeleri rahlelere koyanlar Kur'an-ı Kerim tilaveti dinledi.

Daha sonra Başakşehir İlçe Kaymakamı Uğur Turan ve İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu konuşma yaptı. Konuşmalar tamamlandıktan sonra şiir ve ilahi okundu, Hüsn-ü Hat eserleri sergilendi. Yaz kuran kursu kapanış programına katılanlara aşure ikram edildi.

"ÇOK MUTLU OLDUM, HARİKULADE BİR ORTAM"

Başakşehir İlçe Kaymakamı Uğur Turan, "Bir çok etkinliğe katıldım, bir çok etkinlikte yer aldım. Gerçekten burada çok mutlu oldum harikulade bir ortam, cami, çevresiyle, minareleriyle mükemmel. Ezanıyla, selasıyla insana huzur veren bir ortamdayız ama gerçekten sevgili yavrularımızla cıvıl cıvıl yavrularımızla olması harikulade bir durum" diye konuştu.

"BAŞAKŞEHİR'DE 5 BİN ÖĞRENCİ KURAN KURSU'NA YAZILDI"

Başakşehir İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu ise, "Başakşehir'de 112 camide Kuran Kursu programı var. Sanayii bölgelerimizdeki camilerin hocalarını da Kuran Kursu veren camilere takviye yaptık. Herkese Kuran-ı Kerim'i öğretmek mümkün olmayabilir ama yürümesini oturmasını kalkmasını, yere çöp atmamasını, anneye babaya nasıl davranacağından tutun bu tarz davranışlardan özellikler kazandırabildiysek ne mutlu bize. Başakşehir'de 5 bin öğrenci Kuran Kursu'na yazıldı" dedi.

"BU GENÇLER BİZİM ÖVÜNÇ VE GURUR KAYNAĞIMIZ"

Merkez Camii İmam Hatibi Önder Soy da, "Maksadımız teşvikle rağbet olması. Kuran-ı Kerim eğitiminden önce 15 gün çocuklarla temel dini bilgiler paylaştık. 465 talebe 63 hocayla birlikte programı kapatıyoruz. Namazları en iyi şekilde eda edebilecek hatta namaz kıldırabilecek duruma geldiler. Yabancı uyruklu 28 ülkenin insanlarına Arapça ders verdik. Ben hattat olduğum için yıllarca birikimimi katılanlarla paylaştım. Çünkü bu gençler bizim övünç ve gurur kaynağımız. 3 senede yaptığım 505 tabloyu hediye olarak verdim" şeklinde konuştu.

"ARKADAŞIM BENİ GÖRÜNCE O DA KURSA YAZILDI"

Altı yaşındaki Muhammed Yusuf Ataş, "Kuran-ı Kerim'i öğrendim, Kuran'ı burada sevdim, camiyi sevdim çok güzelmiş caminin içi. Hediyemi de çok beğendim eve gidince tabloyu duvara asacağım. Her baktığımda bu kursu hatırlayacağım" dedi. 8 yaşındaki bir başka çocuk ise, "Karışık okumayı öğrendim. Bir tane arkadaşım beni Kuran Kursu'nda görünce kursa yazıldı sonra bizi görünce okuldan 2 arkadaşım daha geldi" ifadesini kullandı.

 

KAYNAK: DHA, İHA
YORUMLAR 3
  • yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah kıyamete kadar ayasofya camisinde bu hizmetleri daim etsin amin
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    sadece yazın değil bütün sene olmalı
    Cevapla
  • Türkiyem 2 yıl önce Şikayet Et
    MaaşAllah sübhanAllah barakAllah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi