Son dakika haberi: Kapanma olacak mı? Sağlık Bakanı Koca kararı açıkladı

Son dakika haberi... Tüm Türkiye'nin merak ettiği "kapanma olacak mı" sorusu yanıt buldu. Hükümetin kararını Sağlık Bakanı Koca açıkladı. Delta ve Delta Plus'taki artışı da duyuran Koca, vatandaşları uyardı.

GİRİŞ 20.08.2021 12:00 GÜNCELLEME 21.08.2021 11:43
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni dönemde salgın nedeniyle bir kapanmanın gündeme alınmayacağını açıkladı.

DELTA YÜZDE 90'I GEÇTİ, DELTA PLUS DA GİDEREK ARTIYOR

Koca, Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Delta varyantının en baskın tür haline geldiğini söyleyen Koca, "Yüzde 90'ı geçti. Delta Plus da giderek artıyor" dedi. Koca, bu artışın hızlı şekilde yaşandığını da vurguladı. 

ARTIK 1,5 METRE YETERLİ DEĞİL

Koca, varyant değişikliğinin toplumda bulaşıcılığı artırdığına da dikkati çekerek, "Daha önce 1,5 metre olan durum 2 metre ile korunabilir" ifadelerini kullandı.

"İKİ DOZ AŞI OLANLARDA HASTA SAYISINDA ARTIŞ" İDDİASI

Son dönemde 2 doz aşı olmasına rağmen hasta olanların sayısında artış olduğu iddiasına da değinen Koca, "1,5 milyona yakın sağlık çalışanımız var. İki doz olup hayatını kaybeden henüz olmadı" dedi. 

4. DOZ KİMLERE UYGULANACAK?

Hafta başında 4. doz uygulaması başlatılmıştı. Bakan Koca bu uygulamanın yalnızca yurt dışına gidenler için uygulanacağını hatırlattı. Ek doza gerek olmadığını belirtti. 

BIONTECH'TE 3. DOZ GEREKLİ Mİ?

Koca 3. doz aşılara ilişkin de, "2 doz inaktif aşı olanlar için 3. doz gerekli. Çünkü bu aşılarda koruyuculuğun 4-6 ay içinde düştüğünü biliyoruz. BioNTech aşısı olanlar için 3. doz aşıya gerek yok" diye konuştu. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 128
  • Burcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahim sonumuzu hayır etsin vallahi ne yapacaz bilmiyoruz ne olacak boyle asi yapan kac kisi öldü cevremde herkes bisey dio
    Cevapla
  • SEDAT 2 yıl önce Şikayet Et
    KÖRMÜSÜNÜZ OKUYUN BARİ: https://www.haber7.com/guncel/haber/3132521-asi-emreryalistlerin-oyunu-diyen-berna-nuri-suer-kovid-19-nedeniyle-hayatini-kaybetti
    Cevapla
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşının 15 yıl içinde yan etkisi olmadığını ispat etsinler.ve onam kağıdını bakanlık imzalasin hemen gidip aşı olacağım. Zorunlu aşı anayasaya aykırı. genelge ile bu işler olmaz.
    Cevapla
  • Mmust 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen de 15 yıl kimseye covid bulaştırmayacağını, sana bulaşırsa da sağlık masraflarını cebinden ödeyeceğini taahhüt et aşı olma
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Bebekmisinde aşıdan korkuyorsun yaptır kurtul
    Cevapla
  • Hasret 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin 15 Yıllık Ömrün Var mı Acaba
    Cevapla
  • Bir dost 2 yıl önce Şikayet Et
    Aç aç okulları da Nirvana yapalım
    Cevapla
  • Allah 'ın kulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak sizi aşınız koruyor bizide Allah aradaki tek fark bu. Sizi aşı koruyor neden endişemizin.... Demekki yapılanlara sende inanmıyorsun , korkudan yatırıyorsun can tatlıdır, hele paranda varsa
    Cevapla
  • sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimi Allahın koruyup kimi korumadığını sen bilemezsin . hakkaten çok cahilce bir yorum olmuş: Bak bu haber taze oku da ibret al: https://www.haber7.com/guncel/haber/3132521-asi-emreryalistlerin-oyunu-diyen-berna-nuri-suer-kovid-19-nedeniyle-hayatini-kaybetti
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne dediğini kendin anladın mı. Sizi aşı bizi Allah aradaki fark bu, bu ney ne anlatmak istedin korkudan yatıyorsun vs. Bu sabahki saçmalama hakkını kullandın gün boyu hem konuşma hem de yazma artık
    Cevapla
  • Allah büyüktür. 2 yıl önce Şikayet Et
    Canabu Allah sana akıl ve fikri boşuna vermiş. Sana bir teklifim var. Bulunduğun şehrin en yüksek binasına çık ve Allah beni koruyor diye kendini boşluğa bırak.
    Cevapla
  • Seda 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmayan çocucuğum için korkuyorum kendim için değil
    Cevapla
  • Sadık kul 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah'ım tetbirini al takdir bana ait diyor ve sen masal anlatiyorsun.her şey yüce Allah'ın elinde o ne dilerse o lur buna kimse itiraz edemez amenna vesaddakna,tetbir bizden takdir yüce Allahmın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var