Kandil'in cezaevi ekibi paket edildi! Tahliye olan dağa gidecekmiş

Örgütten kopuşların artmasıyla dağ kadrosuna gönderecek militan bulamayan PKK, cezaevlerine yöneldi. Tutuklu örgüt mensuplarını radarına alan örgüt, tahliye olanları dağa gönderebilmek için para yardımına başladı.

Kandil'in cezaevi ekibi paket edildi! Tahliye olan dağa gidecekmiş
Kandil'in cezaevi ekibi paket edildi! Tahliye olan dağa gidecekmiş
GİRİŞ 21.08.2021 14:31 GÜNCELLEME 21.08.2021 14:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yurt içindeki kararlı operasyonlarla ağır darbe yiyen ve örgüte eleman temininde ciddi sorunlar yaşayan terör örgütü PKK, kopuşları engellemek için cezaevlerindeki tutuklu teröristleri radarına aldı. PKK, cezaevinde bulunan mensuplarının örgüte bağlı kalmalarını sağlamak ve örgüt aleyhine ifade verenleri deşifre etmek için harekete geçti. Örgütten yoğun biçimde yaşanan kopuşlar sonrası dağ kadrosuna gönderecek terörist bulamayan örgüt, cezaevlerinden tahliye olan teröristleri dağa göndermek için bu teröristlere ve ailelerine para yardımında bulunmaya başladı.

PARA GÖTÜRENLER TESPİT EDİLDİ
PKK’nın şehir yapılanması olan KCK altında faaliyet yürütecek eleman bulmakta da zorlanan örgütün, cezaevlerinde olan genç yaştaki üyelerine ideolojik eğitimler vererek meskun mahallerde kullanmak istediği belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK’nın Kandil’deki sözde üst yönetimine bağlı olarak örgütün devamlılığını sağlamak için cezaevindeki teröristlere para ve yazılı emirler götüren şüphelileri tespit etti. PKK’nın cezaevleri örgütlenmesi içerisinde olan ve KCK’nın sözde yürütme konseyi başkanlığı bünyesindeki İdeolojik Alan Merkezi’ne bağlı olarak hareket eden “İç Koordinasyon” biriminde faaliyet yürüten 38 şüpheliyi yakalamak için operasyon yapıldı.

28’İ YAKALANDI, 10’U ARANIYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde örgütün cezaevleri yapılanmalarında aktif olarak faaliyet yürüten, tutuklu ve hükümlü teröristlere sistemli ve koordineli şekilde para temin edenleri yakalamak için İstanbul merkezli Batman, Diyarbakır ve Muğla’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. 28 terör örgütü üyesi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin ikametlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman ve kitap, ruhsatsız tabanca ve 7,65 çaplı 51 mermi, yivsiz av tüfeği ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 9
  • Volkan 2 yıl önce Şikayet Et
    hayır, bir terörist eğer teröristse nasıl serbest kalabiliyor. Yok terörist değilse neden cezaevinde.
    Cevapla
  • John Wick 2 yıl önce Şikayet Et
    hepsinin kafasına sıkın. hem siz hem biz rahat edelim.
    Cevapla
  • Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Terör, tecavüz, dolandırıcılık gibi suçlara idam getirilmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    adamı delikten çıkar çıkmaz mezara sokacaklar
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş idam gelmeli yoksa bunlar vucuttaki kangren gibi yayiliyorlaremniyet polis bunlarla boşunami mücadele ediyor yazik değilmi askerimize polisimize yakala besle saliver tekrar askerimize polisimize saldirsinlar idam gelsin diyenler nerdeler şimdi
    Cevapla
  • Yüksel 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle. idam cezası mutlaka getirilmesi gerekiyor 1-2 idam edilse bak diğerlerine ses çıkartabilirler mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar