Beylikdüzü'nde bir sitede tesettür mayoya havuz yasak

Beylikdüzü’ndeki 356 dairelik Türkiye Eczacılar Veterinerler Doktorlar (TEVD) sitesinde mülk sahipleri bile tesettüre uygun kıyafetle havuza giremiyor. Giriş ücreti ödendiği halde örtülü hanımların çocuklarına refakat etmeleri de yasak.

Beylikdüzü'nde bir sitede tesettür mayoya havuz yasak
Beylikdüzü'nde bir sitede tesettür mayoya havuz yasak
GİRİŞ 22.08.2021 09:44 GÜNCELLEME 22.08.2021 09:45
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

Beylikdüzü’ndeki TEVD (Türkiye Eczacılar Veterinerler Doktorlar) Sağlık Sitesi’nin düzenli aidat aldığı mülk sahiplerinin, tesettür mayoyla havuza girmesini yasakladığı ortaya çıktı. Site yönetimine aylık 750 lira aidat, 170 lira da havuz için kart ücreti veren vatandaşların, tesettür mayo ile havuza girmesine izin verilmiyor. Sitede yaşayan çocukların havuza ebeveyni eşliğinde girmesini isteyen yönetim, bu sırada dahi tesettür mayoya izin vermiyor.

ÜCRET ÖDERSİN AMA GİREMEZSİN!

İç tüzük bahanesiyle akıl dışı uygulamayı yürürlükte tutan site yönetimi, hijyen nedeniyle havuz kenarında bone takmayı zorunlu tutarken hijyenik mayo kumaşlarıyla üretilen başörtüsü ve tesettür mayoya yasak getiriyor. 356 dairelik sitede söz konusu yasağın kaldırılması için 60’a yakın aile imza topladı, ancak yönetim iç tüzüğü gerekçe göstererek olumlu yönde hiçbir adım atmadı. Edinilen bilgiye göre, site yönetimi havuza giriş için kişi başı 170 liradan satılan havuz kartını zorunlu tutuyor. Ancak site sakini havuza tesettür mayo ile girmek istiyorsa kart parası verse dahi havuza giremiyor.

Kiracı ve misafirlerin kullanımına açık olan havuzlar, başörtülü ev sahiplerinin kullanımına kapalı olarak faaliyet gösteriyor. Bazı site sakinleri, tesettür mayoyu sorun etmeyen farklı site havuzlarını ekstra ücret ödeyerek kullanmak zorunda kalıyor. Konuyla ilgili site yönetimini arayıp bilgi almak istedik, ancak iletişim kurduğumuz kişi yetkili olmadığını belirterek cevap vermekten kaçındı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 139
  • Esen 2 yıl önce Şikayet Et
    Beylikdüzünde short giydirmek istemeyen sitelerde var onların haberi yapılmıyo yakupluda da var.
    Cevapla
  • Celaleddin Batumlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi çağdayız, diyesim geldi.
    Cevapla
  • Adem bozkir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu site yonetimi ırkçılık yapıyor müslüman mahallesinde salyangoz satıyor bende bu site yonetimine diyorumki laik yobazlar aklınızı başınıza alın laiklik ne diyor kimse kimseye baskı yapamaz bire cahil fitne tohumlari.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Dindar mahallenin tek salyangozlu sitesinde ne işiniz var kardeşim.
    Cevapla
  • Matugba 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasağı uygulayan insanlara kendi özgürlüklerini kısıtlayacak yaptırımlar yapılmadıkça azmaya devam edecekler, bu cesareti nereden buluyorlar anlamıyorum. Ama yasattiklarini yaşamadan ölmesinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kendisini dolandırmıştı! Arda Turan, Seçil Erzan'a sahip çıktı
Levent Gültekin'den duaya nikah memuru engeline eleştiri: İkiyüzlülük ikrah ettirdi