Malazgirt zaferine görkemli kutlama: Erdoğan ve Bahçeli katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 400 bin metrekare alana inşa edilen ve Türkiye’nin ikinci büyük millet bahçesi olma özelliğini taşıyan Ahlat Millet Bahçesi’nin açılışını yapacak. Bahçeli’nin de bulunduğu kutlamalara 60 ülkenin büyükelçisi katılacak.

Malazgirt zaferine görkemli kutlama: Erdoğan ve Bahçeli katılacak
Malazgirt zaferine görkemli kutlama: Erdoğan ve Bahçeli katılacak
GİRİŞ 23.08.2021 06:38 GÜNCELLEME 23.08.2021 06:38
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 950’nci yıl dönümü, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Okçular Vakfı tarafından gerçekleştirilecek programla kutlanacak. Törene, 60 ülkeden büyükelçi de katılacak.
Bugün başlayan ve 26 Ağustos’a kadar Muş’un Malazgirt ve Bitlis’in Ahlat ilçelerinde eş zamanlı düzenlenecek programlar kapsamında, atlı okçuluk, okçuluk, cirit atma, güreş ve geleneksel sporlar yapılacak. Kutlamalarda, yöresel halk dansları, mehteran gösterileri, kökbörü gibi etkinlikler düzenlenecek, Anadolu’dan gelen ozanlar türkülerini söyleyecek. Yine, 12 ülkenin yemekleri etkinlik kapsamında sergilenecek.

ÇADIRLAR KURULDU
Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'un haberine göre, Malazgirt’te kutlamaların yapılacağı 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihî Millî Parkı’na Sultan Otağı ile 16 çadır, Ahlat Millet Bahçesi’ne ise 1071 Sultan Alparslan Otağı ile 50 çadır kuruldu. Yazın serin kışın sıcak olma özelliği bulunan ve keçeden yapılan çadırlar, rengârenk süslemeleriyle dikkati çekiyor. Asırlarca yörede barınma amacıyla kullanılan ve bugüne ulaşan çadırların üzerindeki motifler, sahiplenmeyi, özgürlüğü ve kucaklaşmayı temsil ediyor.

AÇILIŞI YAPILACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 25 Ağustos’ta Ahlat’ta olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçede 400 bin metrekare alana inşa edilen ve Türkiye’nin ikinci büyük millet bahçesi olma özelliğini taşıyan Ahlat Millet Bahçesi’nin açılışını yapacak. Ayrıca, burada kurulan çadırları gezecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en büyük Türk ve İslam kabristanlığı olan Selçuklu kabristanlığını ziyaret edecek.

Diğer yıllardan farklı olarak 60 yakın ülkeden büyükelçi de Ahlat’taki kutlamalara katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu büyükelçilerle görüşmeler de gerçekleştirecek. Yine, birçok ülkeden bakanlar da kutlamalarda olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Ağustos’ta da Malazgirt’teki kutlamalara katılacak. Tarihi Milli Park’ta vatandaşlarla bir araya gelecek olan Erdoğan’ın, 2023 ve 2071 hedeflerine yönelik önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Programa, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılabileceği belirtiliyor.

3 GÜNLÜK ZİYARET

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malazgirt programının ardından aynı gün Bosna Hersek’e bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. 2 gün sürecek ziyaretin ardından 28 Ağustos’ta da Karadağ’a geçmesi beklenen Erdoğan, önemli temaslarda bulunacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 31
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık bu paralara Arıtma tesislerine yatırın bu paraları. Vangölü kirleniyor Hava kirleniyor Doğalgaza hız verin. Allah Aşkına bu siyasiler şovu bırakın artık. Evet Ecdat bu toprakları bizlere miras bıraktı. Kıymetini bilelim Şov yapmayalım. Kim olur ise olsun. Hangi düşünce parti olur ise olsun. Bu topraklara yatırım yapın genç nesiller göçmesin asgari ücret uğruna. Bu topraklardan.
    Cevapla
  • Şovmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Kutlamalarda içilen dökülen alkol icin deyin bunları, sıkıyorsa. Ne oldu yillarca atalarımızı katalayanlar milli kültürümüz canlaninca rahatsız mi oldunuz. Bir de israfın dik alasını yapanlar, hayırlı işleri engellemek için israf demiyor mu. Heykel mi dikelim tasarruf olsun, sabit bir tutarı yok cebe cukkalayin paraları o zaman israf olmaz. Yürü git. Vıcık vıcık samimiyetsiz. Şov senin yaptığına denir.
    Cevapla
  • tarihimiz 2 yıl önce Şikayet Et
    pekala yaklaşık 700lü yıllardan başlayıp osmanlının kuruluşuna kadar emevi iktidarına bağlı bi ülke kiminle savaştıda alpaslan destanı çıktı.uyduruk tarih bi cenğiz han savaşı var.çanakale de kurtuluş savaşıda uyduruk ve hayal ürünüdür.asla türkler büyük bi imparatorluk kurmamıştır.önce 25 vilayetten oluşan sonra 28 30 vilayete çıkan saray bosnadan nahçıvan ve baküye kadar bi padişahlıkla yönetilmiştir.vilayet eyaalet değildir merkezi sistemdir.
    Cevapla
  • Yakup 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne diyorsun değişik haçlı seferleri kime karşı yapıldı Tarihten haberin yok sallıyorsun bir de en çok siz biliyorsunuz nedense
    Cevapla
  • Akıl Fukarası 2 yıl önce Şikayet Et
    Taptığın Ingilizlere sor, abilerin anlatsin sana nasıl imparatorluk olduğumuzu, olmadı Fransaya, tüm Avrupa ülkelerine, kendin gibi hazimsiz, yıllarca atalarımızı karalayıp, hayatlari boyunca bir ordu karşısına cikmaya cesaret edemeyip, kucaklarina oturup maşaliğıni yaptığın belki bu yolla, terörle devlet kurariz diye agzina baktığın efendilerine sor, onlar anlatir sana. O kadar zavallisin ki, bu sözlerle birini ikna edebileceğini saniyorsun. Kendi hazimsizlik, acizlik ve akıl yoksunluğunu ortaya dökmekten başka bir şey yapmiyorsun.
    Cevapla
  • islam tarihimiz 2 yıl önce Şikayet Et
    bin kişilik birlik cenğiz hanın ordusuyla baküde savaşmıştır.ikinci bi birlik kütahyadadır.işte cenğiz han bu orduyla savşmıyor.sinadağına doğru ilerliyor.orda bi toz bulutu gliyor.sonra bi salğın hastalık koskoca ordu emevilerden de olmak üzere ;savaşı sonuçlandırıyor.bu olayların başlamasının nedeni medineli bi yahudidir.suriye ve ırak arasına yerleşmiş uzak doğuyla ticaret yapan sapık akaidli bi arabdır.
    Cevapla
  • tarihimiz 2 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıyı bilinen aksine bi aşiret devleti olarak değil.kütahyadaki 10 bin kişilik bi suvari birliği kurmuştur.büyük ihitimal kütahyadakiler onların torunudur.türkler hiç surieyden aşşağıya inmemiştir.van dan öteye geçmemiştir.sadece top ve silah anlaşması.şah ismailin devrilmesi ve memluk devletinin devrilmesi.yani darbeler zamanı olmuş.nitekim yavuz da daarebyle gelmiştir.pekala aşiret devleti;askeri vesayetle aşiret devleti haline getiren kemal atatürktür.güya bu kişi türklerin babasıdır.kurtuluş savaşı olmamıştır.darbeyle iktidara gelmiştir.40 sene darbeyle yönetmişlerdir.
    Cevapla
  • tarihimiz 2 yıl önce Şikayet Et
    tükler anadoluda eski çağlardan beri var.lidya fenike hitit luvi gibi uyğarlıklar kurmuştur.iki boy orta asya ya gitmiştir.bu mısır ve ırak kaynaklarında vardır.bu boylar moğol doğu türkistanı oluşturmuştur.onları sonra cenğiz han olarak anadoluda görürüz.bizans ve iran mecusi altında ezilen anadolu türkleir emevilere cizre karşılığı bağlanmıştır.700 lü yıllarda emeviler mparatorluğu anadoluya sonra iran kafkas ve orta asyaya yayılmıştır.mısır kaynaklarında bulabilirsinzi.anadolu türkleri ile emeviler arasında ki nlaşma tbmm de vardı.eyub sultan bilen kişi eyub sultanın oğludur.kabri istanbulda.tek bi ok atamadan emevi suvarileri istanbul kapılarına dayanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar