'İsyan' talimatı vermişlerdi! Operasyonda sıcak gelişme

PKK’nın cezaevi yapılanmasını finanse edip, örgüte kadrolu terörist yetiştiren ve eylemlerin talimatını veren yapıya yönelik olarak düzenlenen operasyonda 29 örgüt mensubu şüpheliden 9'u tutuklandı.

'İsyan' talimatı vermişlerdi! Operasyonda sıcak gelişme
'İsyan' talimatı vermişlerdi! Operasyonda sıcak gelişme
GİRİŞ 24.08.2021 11:38 GÜNCELLEME 24.08.2021 11:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yapının, terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyonları baltalamak ve sona erdirmek için cezaevlerindeki örgüt mensuplarına isyan talimatları verdikleri de tespit edildi.

Bölücü terör örgütü PKK’nın cezaevi yapılanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca koordine edilen operasyon, İstanbul TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ekiplerince geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. PKK’nın cezaevi yapılanmasını finanse eden bir yapıyı belirleyen ekipler, yaptığı çalışmalarda yapının terör örgütünün Marmara Bölgesi’nde bulunan 12 cezaevindeki yapılanmasıyla irtibatlı olduğunu tespit etti. İzlemeye alınan yapının 35 mensubunu tespit eden polis, yapıya 20 Ağustos’ta operasyon düzenledi. 35 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 29 şüpheli işim yakalanıp gözaltına alındı.

Emniyette işlemleri tamamlanan ve dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 19’u adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 6 sı ise tutuklandı.

TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Delil ve dijital incelemesi devam eden ve bugün adliyeye sevki beklenen 4 şüphelinin ise işlemlerinin devam ettiği öğrenilirken, yapılan çalışmalarda yapılanmanın cezaevindeki örgüt üyelerine yönelik faaliyetleri de tespit edildi. Tutuklu ve hükümlü örgüt üyelerinin PKK’dan kopuşunu önlemeye ve bazı eylemlerde kullanmaya çalıştığı belirlenen yapının, açlık grevi, ölüm orucu gibi talimatlar verip cezaevindeki teröristleri finanse etmek için para topladığı da tespit edildi.

İSYAN TALİMATI

Terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyonları baltalamak ve sona erdirmek için cezaevlerindeki örgüt mensuplarına isyan talimatları verdikleri de belirtilen yapının doğrudan PKK’nın kırsal yapılanmasından talimat aldığı soruşturmayı yürüten birimlerce tespit edildiği açıklandı.

Yapının, aynı zamanda cezaevinde tutuklu olan ve adli makamlara PKK aleyhine bilgi veren örgüt üyelerinin cezalandırılması yönünde talimatlar verip, örgüte kadrolu terörist yetiştirmek için dağa adam çıkarıp eğiten yapının içerisinde bulunan ve teslim olan örgüt mensuplarını serbest kaldıktan sonra infaz eden şahıslardan kurulu olduğu açıklandı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • Karakartal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara cezaevlerinde bakmayacaksın bulduğun yerde infaz edeceksin. Haini beslemek nerde görülmüş. Yıllardır bu itleri besliyoruz. Koynumuzda yılan besliyoruz resmen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!