Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan muhalefetin büyük skandalına sert tepki!

Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiliz medyasının 'Türkiye göç merkezi' iddiası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. BBC'nin bu tweet'i sildiğini belirten Çavuşoğlu kuruluşun özür dilediğini söyledi.

GİRİŞ 24.08.2021 13:14 GÜNCELLEME 24.08.2021 17:19
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile Ankara’da ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İngiliz medyasında yer alan 'Türkiye göç merkezi' iddiası hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'bu haber gerçekdışıdır' dedi. 

Çavuşoğlu, BBC Türkçe'nin servis ettiği, sonrasında özür dilediği haberle ilgili olarak "BBC bu hatasını anladı ve özür diledi. Alıntı yapan muhalefet partililerin mesajları duruyor. Böyle bir şey hiç görüşülmedi, konuşulmadı" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu Türkiye'nin muhalefetinin böyle bir yanlışa düşmemesi gerektiğini ifade etti.

Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

(ABD'nin tahliye ettiği Afganların geçici olarak Türkiye'de barındırılacağı haberi) Son derece gerçek dışı yalan bir haberdi. O gün de gördük ki, Bugün İngiltere ile ilgili haberlerin üzerine atlayanlar hemen aynı şekilde kendi ülkesine saldırmaya başladılar, hükümetimize ve ülkemize neticede, gerçek olmayan haberler üzerine.

(BBC'nin sosyal medyadaki haberi) BBC bu hatasını anladı. Haberler tamamen gerçek dışıdır. Haberde bahsedilen sözler söylenmemiş sözlerdir. Bu tweeti sildi ve hatasından dolayı da hatalı haberden dolayı da özür diledi. Bu bir erdemdir, hata yapmış olabilir. BBC gibi bir köklü kuruluşa yakışmadı.

Fakat o tweetleri alıntılayan parti başkanlarının tweetleri duruyor. Bunu nasıl izah edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin muhalefeti bu duruma düşmemeli. Buna çok üzüldüm.

Savunma Bakanı Wallace de açıklama yapmış, iddiaları reddetmiş. 

1404 KİŞİYİ TAHLİYE ETTİK

Şu anda Afganistan'dan 200 civarında dönmek isteyen vatandaşımız var.

Bugüne kadar Afganistan'dan 1404 kişiyi tahliye ettik. Bunlardan 1061'i bizim vatandaşımız, diğerleri farklı ülkelerin vatandaşları.

YORUMLAR 55
  • AYE 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda suç yokki.. kendilerini çağdaş, bilgili görüp bu yalancıların, vizyonsuzlarin pesinden gidenlerde suç.. Millet aklini başına alsın.. Öyle ders verelim mantığıyla üç kuruşun hesabini yaparak bunlara prim vermeye kalkamyalim..
    Cevapla
  • hulusi karadavut 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık yalan söyleyen yüzsüzlere bakmıyorum onlara inanan zavallılara acıyorum
    Cevapla
  • Dadas 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede muhalefet yok ki. Bu ulkede bi vatan evladlari var, bir de vatan hainleri. Chp muhalefet yapmiyor, vatana, millete hainlik ediyor.
    Cevapla
  • Gardaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zavallılara oy verenler var. Demek ki onlar daha zavallı
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah muhalefetten böyle zekâ fukaralarını eksik etmesin etmesinki reis yola devam etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki zanlının ifadesi belli oldu
Şampiyonluk maçına U-19 ile çıkmıştı: Hesaplarımız incelenebilir