Laleli'de taşımacılık yapan esnaf, İBB'nin yayalaştırma kararına tepki gösterdi

Bölgede 3 tekerli motosikletle taşımacılık yapan Erdal Altındaş, "Günlük 100 lira kazanan insanlar olarak 100 bin liralık araçları nasıl alacağız? Bize dayattıkları golf arabası. Ne araçlar taşımaya uygun ne de yollar." dedi.

GİRİŞ 24.08.2021 21:50 GÜNCELLEME 24.08.2021 21:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fatih Laleli'de taşımacılık yapan esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) Ordu Caddesi ve çevresindeki alanların yayalaştırılması kararını protesto etti.

Laleli bölgesinde üç tekerli motosikletle taşımacılık yapan esnaf, yürürlüğe giren "Ordu Caddesi ve Çevresi Yayalaştırma Projesi" nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirterek, Saraçhane'deki İBB Başkanlık Binası yanında toplandı.

Grup adına konuşan Erdal Altındaş, taşımacılık yapmaları için belediye yetkililerinin kendilerinden tek tip araç talebinde bulunduğunu, ancak bunları alabilmenin mümkün olmadığını söyledi.

Taşımacılık yapan insanların günlük yaşadığını belirten Altındaş, "Günlük 100 lira kazanan insanlar olarak 100 bin liralık araçları nasıl alacağız? Buradan dünyanın her yerine mal gidiyor. Biz motorcular olarak piyasanın tüm yükünü çekiyoruz. Biz olmazsak yükü kim taşıyacak? Araçlarımızı ticari yapmamızı istediler, yaptık. 40-50 bin lira verip bu araçları aldık. Şimdi bunları istemeyip 100 bin liralık araç dayatması yapıyorlar. Bize dayattıkları araba golf arabası. Ne araçlar taşımaya uygun ne de yollar." diye konuştu.

Araçlarını tek tip yapmaya ve vergi ödemeye razı olduklarını ifade eden Altındaş, taleplerinin mevcut motosikletlerle taşımacılık olduğunu kaydetti.

Emin Kızoğlu ise iki haftadır trafiğe kapalı alana giremedikleri için mağdur olduklarını öne sürdü. Belediyenin talep ettiği araçları almalarının mümkün olmadığını belirten Kızoğlu, yetkilerle görüşerek soruna çözüm bulmak istediklerini aktardı.

Polisin çok sayıda Çevik Kuvvet personeli ve TOMA aracıyla geniş güvenlik önlemli aldığı açıklama olaysız sona erdi.

UKOME'nin 26 Kasım 2020'deki toplantısında Laleli'de yayalaştırılmış alanlar ve kontrollü trafik sirkülasyonu olan cadde ve sokaklarda iki tekerlekli yük taşıma araçları ile elektrikli ve motorlu motosikletlerin faaliyeti yasaklanmış, karar 16 Ağustos'ta yürürlüğe girmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • deli istanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    ağlamıyacaksınz oy verirken yediginiz hurmalar zamanı geldi cıkmak için tırmalar. karlos bide araya cumhurbaşkanım diyrek ayak yapıyor. sanki cumhurbaşkanı yapıyor .sen bunları ibb eko devşirmesine anlat
    Cevapla
  • MAHO 2 yıl önce Şikayet Et
    HERSEY GUSEL OLUYORMU ISTANBUL SES VER ALO puhahaha
    Cevapla
  • hbr 2 yıl önce Şikayet Et
    üç kâğıtcı laleli esnafının hakkından üç kâğıtcı papazoglu gelirmiş hersey güzel oluyor
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kralsın
    Cevapla
  • ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin içindeki rant kokusu gelmeye başladı.Kolay değil birileri nimet nimet diyerek bağıra çağıra geldi.Oy verenler siz de kefaretini ödeyeceksiniz artık.
    Cevapla
  • Nurettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel oluyor.soğan ve patates oyuncularına oy vermek nasıl oluyormuş öğrenin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi