Taksim'de kısa mesafe almayan ve müşteri seçen taksicilere ceza kesildi

Taksim'de, müşteri gibi davranan polis ekipleri, kısa mesafe götürmek istemediğini ve müşteri seçtiklerini tespit ettikleri taksicilere cezai işlem uyguladı.

GİRİŞ 25.08.2021 22:11 GÜNCELLEME 25.08.2021 22:16
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik ekipleri, Taksim Meydanı ve çevresinde taksilere yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Sıraselviler Caddesi'nde müşteri gibi taksiye binen trafik polisi, trafik kurallarına uymadığı ve kısa mesafe almak istemediğini tespit ettiği taksiciler hakkında tutanak tuttu. Taksim Meydanı'ndaki kontrol noktasında durdurulan taksilerde belgeleri eksiz olan taksicilere de cezai işlem uygulandı.

Taksicilerin, kısa mesafe gitmek istemedikleri anlar görüntülendi. Taksim Meydanı'ndan Şişli'ye gitmek isteyen iki turistin, uzun süre taksi bekledikleri görüldü.

"TRAFİĞE GİREMEM DİYEREK BENİ İNDİRDİ"

Taksicinin yarı yolda indirdiği Kuzi Holaydir, "Ben burada yabancıyım, taksiye bindim. 'Ben o tarafta trafiğe giremem' diyerek beni yarı yolda bıraktı. Taksimetrede 5 yazıyor. İndi bindi 15 imiş, aldı parayı, gitti. Kısa mesafe almıyorlar. Mesela buradan Şişli'ye gideceğim, almadılar. Ya da Eminönü'ne gideceksiniz almıyorlar. Aldıkları zaman ya taksimetreyi açmıyorlar ya da kafalarına göre bir şey uyduruyorlar. İnanıyorsunuz her şeye. Ben taksileri güvenilir zannediyordum ama şu anda korkarak biniyorum" dedi. 

"KISA MESAFE DİYEREK ALMADI"

Turist Larisa Dobroskok ise "Taksi bizi almadı. Çünkü biz Osmanbey'e gitmek istedik. O başka tarafa gidiyormuş. Bir de bizim gideceğimiz yer uzak değil. Kısa mesafe diye almadı" diye konuştu.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • ALİ HANTUMANLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaylar içinde olan taksii esnafının aracacını.TRAFİKTEN süresiz men edeceksin.Bak bakalım bir daha yapabiliyormı
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyeti olan herkes taksi söförü olabiliyor, ne denetim var ne kontrol ....Bunun dışında trafikte normal sivil araçlar ile sorun yok ama açıkçası taksi minibüs ve servis araçlarına ara sokaklarda ve emniyet şeridi yamalarında yol vermem , zaten onlarda bize yol vermiyor, servislerin bir kısmını idare ediyorum bazen çocuk taşıyorlar ama taksi minibus af yok. Sizde yapın çekinmeyin frene falan basmadan ön kısmı gösterdiğinizde zaten onlarda fark edip bir çoğu bırakıyor.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    kurban bayramında İst-Kadınlar Pazarından et almıştım,kanı suyu akmasın diyede tam üç torbaya birden koydurttum ve yüküm ağır olduğu için taksi tutmaya karar verdim,arabaya et kokusu sinecek diye almadılar,halbuki üç torba içinde,taze et,koktuğu ,aktığı yok.sonunda belediye otobüsüne bindim,şöför biraz kem küm etti ama aldı.yahu illa özel araban olması mı lazım bu ülkede.
    Cevapla
  • osmanli63 2 yıl önce Şikayet Et
    özel araba minnetsiz hayat demek
    Cevapla
  • yilmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    yesinler sizin devlet anlayisinizi. kesin bir bakanin karisina taksici yan bakti onun intikami bu. yoksa denetim ceza hepsi fasa fiso
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kesin İmamoğlunun çıraklarındansın.
    Cevapla
  • gral 2 yıl önce Şikayet Et
    zırvalama ulan.bir şey biliyorsan söyle.bilmediğin şeyin peşine düşme
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    polisimizin ozellikle Yenikapı taksileri takibe alsin fetibottan iniyoruz hic bir taksici kisa mesafe almiyor .Burdan suc duyurusunda bulunuyorum bir el atsinlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı