Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından 'Marmaray' açıklaması

Marmaray'dan geçerken perona sürttüğü iddia edilen yük treniyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada "Demiryoluna kapak düşmesi, istasyon ve peronlarda hasar oluşması söz konusu olmamıştır" denildi.

GİRİŞ 28.08.2021 03:06 GÜNCELLEME 28.08.2021 08:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından, bazı internet siteleri ile sosyal medya paylaşımlarında 'Yük treni Marmaray'da denizin altından geçerken perona sürttü' başlığıyla yayınlanan haberler ve paylaşımlara ilişkin açıklama yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, olayın 25 Ağustos günü saat 00.58'te yaşandığı belirtilerek, "Olay 25 Ağustos 2021 tarihinde saat 00.58'te Arifiye'den Kapıkule'ye giden 13041 trenin bakım kuşağında Marmaray tüp geçisinden geçisi esnasında, trende 5'inci sırada bulunan, 83 75 6936004-8 numaralı boş balast vagonun bir kapağının menteşesinin, metal yorgunluğu nedeniyle arızalanması ve açılması sonucu meydana gelmiştir" ifadeleri kaydedildi.

'KAPAK DÜŞMESİ VE PERONLARDA HASAR OLUŞMASI SÖZ KONUSU OLMAMIŞTIR'

Açıklamada, trene acil muhadale edildiği belirtilerek "Kapağın açıldığı tespit edilir edilmez tren durdurulmuş, acil müdahale aracında bulunan teknik personelce emniyete alındıktan sonra 4.35'te yoluna devam ettirilmiştir. Bu esnada trenler, Hat-2'den geçiş yapmıştır. İddia edildiği gibi demiryoluna kapak düşmesi, istasyon ve peronlarda hasar oluşması ve diğer trenlerin tehiri söz konusu olmamıştır" denildi.

Yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:

"Yük trenlerinin Marmaray tüp geçişinden geçişleri, yolculu işletmenin bitişinden sonra 00.00 ile 05.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Tüp geçişine girecek bütün yük tren dizileri önceden kontrol edilerek, varsa geçişe engel arızalar giderildikten sonra tüp geçide girmesine izin verilmektedir. Tüp geçitten yük trenlerinin geçişleri düşük hızlarda ve sürekli kontrol altında yapılmaktadır. Tüp geçiş, yolcu trenleri geçmeye başlamadan önce teknik ekiplerce her sabah kontrol edilmekte, ekibin onayından sonra Marmaray trenleri geçmeye başlamaktadır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel de o kapağın düştüğünü medyaya kim bildirdi,asıl onu bulup işten atın.
    Cevapla
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Metal yorgunluğu siyasetten sonra demir yollarında....
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar artık Öküz altında buzağı aramaysa geçtiler. Bunlara uygun siber yalan atasözleri üretmek gerekiyor. Yakında Salvador Dalı yi geçerler rüyalarını gerçek sanıp yazarlarsa şaşmayın.
    Cevapla
  • Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba heykellerde beton yorgunluğu oluyor mu?
    Cevapla
  • Ay Yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama heykel metal deyilki yorgunluk olsun olsa olsa heykel aynı yerde dikilmekden yorulluyodur
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Açıklama yapacağınıza yalanı kim cikarmissa elinden biraz parasını alın yalanla muhalefet olmaz bunu herkes öğrenmeli parti önemli değil yalan arttık suç sayilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti