Manavgat'ta küle dönen orman böyle yeşillendi! Orman Genel Müdürlüğü paylaştı

Orman Genel Müdürlüğü, 2008 yılında 16 bin hektar alanın küle döndüğü Taşağıl yangını sonrasında yeşillenen ormanın fotoğrafını paylaştı.

Manavgat'ta küle dönen orman böyle yeşillendi! Orman Genel Müdürlüğü paylaştı
Manavgat'ta küle dönen orman böyle yeşillendi! Orman Genel Müdürlüğü paylaştı
GİRİŞ 29.08.2021 15:02 GÜNCELLEME 29.08.2021 15:12
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Orman Genel Müdürlüğü, yanan ormanların kısa sürede ve en ideal yöntemle yeşillendirilmeye devam edileceğini belirtti.  

Antalya'da en büyük yangınlar arasında yer alan 2008 yılında Manavgat ilçesinde meydana gelen Taşağıl yangını, 5 gün sonra kontrol altına alındı. Manavgat ve Serik ilçeleri sınırlarında 16 bin hektar ormanın kül olduğu yangında yüz binlerce ağaç ve canlı yok oldu. Yangının hemen sonrasında bölgede, ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı.

Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yangın sonrası yeşillenen ormanın fotoğrafını paylaştı. Orman Genel Müdürlüğü'nün paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Bu orman, 2008 yılında çıkan yangınlarda kül olmuştu. Hepsi küllerinden yeniden doğdu. Yanan ormanlarımızı en kısa sürede, en ideal yöntemlerle yeşillendirmeye devam edeceğiz."

YORUMLAR 57
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Elinize emeğinize sağlık. Maşallah yeşil yurduma.
    Cevapla
  • Korumak 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeşillendirebilmek çok çok önemli de , çok çok daha önemlisi koruyabilmek onları ormanlarımızı , bunu başarmamız lazım .
    Cevapla
  • Macun 2 yıl önce Şikayet Et
    Ormanlara yabani hayvanlar için barinaklar yapin yaban hayat canlansin
    Cevapla
  • Nizamı Cedit 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyadaki bütün bitki örtüsü yok olsa ve sadece insan kalsaydı, havadaki oksijen oranı 20,9 dan 20,4 e düşerdi. aksine oksijenin fazla olması oksitlenmenin artması ve kimyasal tepkimelerin bozulması demektir. google dan bu konuyu okuyalım. karasal bitkiler oksijen ürwtiminin %28ini denizel bitkiler ise %50-85 ini karşılamaktadır. bu açıdan ormanın önemi oksijenden çok, başka şeyler olmalı.. oksijenimiz bitmez elbet ama atmosferi temizler yeşil bitkiler.
    Cevapla
  • Nizamı Cedit 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bir bilimsel belgeselde dinlemiştim. orman veya agaçlar oksijen üretiminde doğrudan bir etken değil. orman bize oksijen için lazım değil, orman demek çorak arazilerin kurak iklimin önüne geçmek demek. orman demek yaban hayatı demek. yağmur demek, su demek. erozyonu heyelanı önlemek demek. verimli araziler demek. bize çamın oksijeni lazım değil, oksijen üretiminde buzullar, rüzgarlar, okyanus hareketleri önemlidir.
    Cevapla
  • serdar. 2 yıl önce Şikayet Et
    doğada bulunan bütün canlılar oksijen tüketiyor elbette belirli bir stok var ancak fotosentez olmaz ise dediğin stoklar buzulladaki ve suda bulunan çözülmüş oksijen biter hazıra dağ dayanmaz :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama