Dışişleri Bakanlığından Yemen'e başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'in Lahj vilayetinde Arap Koalisyonu kontrolündeki El Anad Askeri Üssü'nde çok sayıda askerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Dışişleri Bakanlığından Yemen'e başsağlığı mesajı
Dışişleri Bakanlığından Yemen'e başsağlığı mesajı
GİRİŞ 29.08.2021 17:37 GÜNCELLEME 29.08.2021 17:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yemen'in Lahj vilayetinde Arap Koalisyonu kontrolündeki El Anad Askeri Üssü'ne bugün (29 Ağustos) SİHA ve balistik füzelerle gerçekleştirilen ve çok sayıda askerin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir" denildi.

Menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilenen açıklamada, dost ve kardeş Yemen halkı ve hükümetine de başsağlığı dilekleri iletildi. Açıklamanın devamında ise şu ifadeler yer aldı:

"Yemen'de yaklaşık 7 yıldır devam eden iç savaşın ancak barışçıl yollarla çözüme kavuşturulabileceğinin, çatışmaların devamının kardeş Yemen halkının karşı karşıya bulunduğu insani krizi daha da derinleştirmek dışında bir sonuç getirmediğinin artık tüm taraflarca idrak edilmesi lazımdır. Bu çerçevede ülke genelinde bir an önce kapsamlı ateşkes ilan edilerek, KİK girişimi, Ulusal Diyalog Konferansı kararları ve BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde siyasi çözüme odaklanılması gerektiğine inanıyoruz."

YORUMLAR 1
  • HARUN YUSUF NUHHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz s.a.s. birgün ashabın biri soruyor. YA RASÜLELLAH yeryüzünün en bereketli yeri neresidir. Rasülu ekrem orası YEMENDİR diye cevap verir.""""" ...........İslâm tarihini bilen bidatcı, münafık ve kafirler yemene huzur vermiyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!