Eski Yunan casus Kalenteridis: 30 Ağustos 1922'den beri çamura batmaya devam ediyoruz

Eski Yunan casus Savvas Kalenteridis Batı'nın Küçük Asya Cephesi'ni çökerten 30 Ağustos Zaferi'nin yıldönümünde Yunanistan'ın bugün de jeopolitik sefalete hapsolmuş bir şekilde yalnızlığa itildiğini yazdı.

Eski Yunan casus Kalenteridis: 30 Ağustos 1922'den beri çamura batmaya devam ediyoruz
Eski Yunan casus Kalenteridis: 30 Ağustos 1922'den beri çamura batmaya devam ediyoruz
GİRİŞ 30.08.2021 11:25 GÜNCELLEME 31.08.2021 11:42
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Batı'nın "Küçük Asya Felaketi" dediği, Yunanistan'da tarih dersi kitaplarında "Modern Helenizmin en büyük ulusal felaketi" olarak isimlendirilen Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti.

Gazilerin dilinen 30 Ağustos Zaferi!Gazilerin dilinen 30 Ağustos Zaferi!

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın unutulmaz en özel görüntüleri30 Ağustos Zafer Bayramı'nın unutulmaz en özel görüntüleri

"HELENİZM TARİHİNİN EN BÜYÜK ULUSAL FELAKETİ"

Eski Yunan casus Savvas Kalenteridis Yunanistan'da yayın yapan Pontos News Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında Batı'nın aklıyla hareket ettiği için Yunanistan'ın Helenizm tarihinin en büyük ulusal felaketi yaşadığını ifade etti.

BÜYÜK BRİTANYA VE FRANSA'NIN AKLIYLA GİRİŞİLEN MACERA

Yazıda Mayıs 1919'da Küçük Asya Ordusu'nda yer alan Yunanistan'ın kendi ulusal strateji planı olmadan Büyük Britanya ve Fransa'nın aklıyla girişilen macerada Türkiye ile Rusya'nın yakınlaşmasını ve diğer ülkelerin kendi çıkarları çerçevesinde hareket etmesi sonucu Yunanistan'ın yalnızlığa itildiği vurgulandı.

ATATÜRK'ÜN LENİN'E MEKTUBU

Kalenteridis, Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) Kurucusu Vladimir Lenin dostluğunu başlatan Atatürk'ün birlik olma çağrısı ve yardım talebini içeren mektubuyla Emperyalist güçlere karşı birlikteliğin resmiyet kazandığını ifade etti.

Atatürk'ü TIME dergisinin kapağına taşıyan o meşhur fotoğrafın hüzünlü hikayesiAtatürk'ü TIME dergisinin kapağına taşıyan o meşhur fotoğrafın hüzünlü hikayesi

YUNANİSTAN ZOR DURUMDA BIRAKILDI

Kemal-Bolşevik ilişkilerinin yakınlaşması ve alınan desteklerle Doğu cephesini kapatan Türkiye'ye karşı Fransa, İtalya ve İngiltere'nin tutum değişikline gittiğini ifade eden Kalenteridis "Yunanistan zor durumda bırakıldı" dedi.

YUNANİSTAN'IN JEOPOLİTİK SEFALETİ

Bugün Yunanistan'ın ne durumda olduğu herkesin malumu diyen Kalenteridis Küçük Asya Felaketi'nden bu yana ülkenin jeopolitik sefalete hapsolmuş bir şekilde çamura batmaya devam ettiğini ifade etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan batiyoz diyor ama egedeki tüm adaları ele geçirdiler. Silahlandirdilar. Türkiye'yi ele geciremedikleri için batiyoz diyo adiler
    Cevapla
  • Aydemir. 2 yıl önce Şikayet Et
    Akliniz varsa Türkiyeyle is birligi yapin. kuyumuzu kazmaya calismayin. Fransanin kime faydasi olms da size olacak.
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte yok olmu$ toplumlar milletler gibi bir amerika birde yunanFistan in$allah batar YOK OLURSUNUZ..
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    yunan sen Al meşaleyi koşmaya dewam et, bakalım daha Ne kadar koşacaksın.
    Cevapla
  • İzmir 35 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanin da bir gün Afganistan dan suriyeden ve ıraktan ders çıkarmasını ve güvendikleri abd ve avrupa birligi onlarida bırakıp gideceklerinden haberleri olmasını söyleyen birinin çıkmasını dilerim. yoksa o mora yarım adasi dahi onlara dar gelecek dünya haritasında yer bulamiyacaklar. Yunanistan şimdiden korkudan ne yapacağını şaşırmış vaziyette.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor