Külliye'de yerli aşı toplantısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında "Yerli Aşı Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı" yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıda, yerli aşıda katedilen ilerlemeler gözden geçirildi.

GİRİŞ 31.08.2021 17:16 GÜNCELLEME 31.08.2021 17:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), TÜBİTAK ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanları ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Yerli aşıdaki gelişmeler ele alındı

Toplantıda, Kayseri Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli tarafından geliştirilen ve Faz 3 çalışmaları devam eden TURCOVAC ile Faz 2 aşılamaları tamamlanan ODTÜ/BİLKENT üniversiteleri öğretim üyeleri Prof. Dr. Mayda Gürsel ve Prof. Dr. İhsan Gürsel tarafından geliştirilen VLP türündeki aşıda katedilen ilerlemeler gözden geçirildi.

YORUMLAR 5
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerli aşı bekliyoruz.yabanci aşıyı ne pahasına olursa olsun yaptırmayacağim.
    Cevapla
  • kuduz köpek 2 yıl önce Şikayet Et
    yerli aşıyı bekliyorum. duyuyorum. bir gün gelecek dönence. biliyorum.
    Cevapla
  • Rifat Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben VLP gönüllüsü olup iki doz aşımı yaptırdım. Hiçbir yan etki olmadı. Artık resmi aşı kartım da var. E-nabız'a girince ekranda direkt "yerli aşıya gönüllü ol" seçeneği çıkıyor. Gönüllü olun dostlar.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    yerli aşıya gönüllü olduk bekliyoruz da kendimiizi korumak için akla karayı seçiyoruz bir anönce yerli aşı gönüllülerine ulaşın
    Cevapla
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav bırakın gözden geçirmeyi... Gavurun aşısından daha mı kötü olucak... YERLİ VE MİLLİ aşımızı bekliyoruz... Çoluk çocuğuma,kendime ne olduğunu bilmediğimiz,faz çalışmaları bitmemiş, sıkıntı olduğunda üzerine sorumluluk almayanların aşısını yaptırmak istemiyorum.... YERLİ AŞIMIZ ÇIKSIN AİLECEK GİDİP HEMEN OLUCAZ İNŞAALLAH AMİN.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız