Kıyıköylü balıkçılar, ayın şavkını görmeyince "vira bismillah" demedi

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde, ayın şavkının denize düşmemesi nedeniyle açılamayan ve limanda heyecanla teknelerinde bekleyen balıkçılar, gün doğumu ile "vira bismillah" diyerek sezona başlayacak

Kıyıköylü balıkçılar, ayın şavkını görmeyince "vira bismillah" demedi
Kıyıköylü balıkçılar, ayın şavkını görmeyince "vira bismillah" demedi
GİRİŞ 01.09.2021 00:59 GÜNCELLEME 01.09.2021 00:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Balıkçılardan Akın Doğu, AA muhabirine, ay ışığının denize düşmemesi ve deniz suyunun sıcak olmasından dolayı açılmayı ertelediklerini söyledi.

Ay ışığı olmadığından denizdeki balığı göremeyeceklerini ifade eden Doğu, açılmak için gün doğumunu beklediklerini kaydetti.

Kısmetlerini aramak için bir süre daha bekleyeceklerini belirten Doğu, "Her sene umut oluyor. Umutsuz iş olmaz. Çıkacağız, kısmetimizi arayacağız. Allah kısmet ederse balığımızı tutacağız. Olumsuz şartlar tabi ki var ama şartları zorlayacağız, kazanmaya çalışacağız. Mücadele edeceğiz başka şansımız yok. İşimiz bu." dedi.

Balıkçı Ali Özbek ise uzun süredir "vira bismillah" demeyi beklediklerini, ancak ay ışığı olmamasından dolayı denize açılamadıklarını dile getirdi.

Bu yıl sezondan çok umutlu olduklarını vurgulayan Özbek, "Denize gündüz vakti Allah'ın izniyle açılacağız. Bu sene denizden çok umudumuz var." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu lafi kim soktuysa literature ... Bir tane balikci bile bu lafi kullanmaz , yok boyle bi hikaye, vira bismillah demek , hadi halatı veya zinciri iceri sar demek , tekneler limanda baglı , sezon açilinca denize cikmak için ,fora bismillah der , halatlari çözer denize cikarsin
    Cevapla
  • cahit 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc. bereketini artirsin ve kazandiklarinida helal yolda harcamalarini nasip etsin.
    Cevapla
  • esteban41 2 yıl önce Şikayet Et
    bu sıcakta tutulan balık kokmazmı ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti