Bakan Akar, 'Uçan Kale'nin kokpitinde! Gökyüzünde önemli mesaj

Hava Kuvvetleri Komutanlığının yeni uçuş eğitim yılı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin A400M uçağı ile gerçekleştirdiği görev uçuşuyla başladı.

GİRİŞ 02.09.2021 09:56 GÜNCELLEME 02.09.2021 10:26
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hava Kuvvetleri Komutanlığının yeni uçuş eğitim yılı, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törenin ardından başladı.

2021-2022 Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni'ne Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile katıldı.

Törende konuşan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem yurt içi hem sınır ötesinde önemli faaliyetler icra ettiğini belirtti. Bakan Akar, "Müşterek harekatın ayrılmaz temel unsurlarından biri olan Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın gerek operasyonel gerekse barış görevlerinde elde ettiği başarılar herkesin malumudur. Son olarak Afganistan'dan tahliye görevini hem teknik hem idari hem de uluslararası ilişkiler anlamında büyük bir başarıyla icra ettiniz" diye konuştu.

"GÖREVLERİNİZİ BÜYÜK FEDAKARLIK VE KAHRAMANLIKLA YAPTINIZ"

Türk Hava Kuvvetlerinin 110'uncu kuruluş yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Akar, "Dünyanın en köklü hava kuvvetlerinden biri olarak görevlerinizi büyük fedakarlık ve kahramanlıkla yaptınız, yapmaya devam ediyorsunuz" dedi.

TSK'nın kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için sonuna kadar mücadelesine devam edeceğini aktaran Akar, "Ülkemizin ve milletimizin birliği, bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığı ile halkımızın ve sınırlarımızın güvenliği için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"TERÖRİST NEREDE, HEDEFİMİZ ORASI"

Akar, TSK'nın Cumhuriyet döneminin en yoğun dönemini yaşadığını belirterek, "En önemli görevimiz terörle mücadele. Bu konuda yoğun bir gayret içindeyiz. Terörist nerede, hedefimiz orası. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar teröristlerin peşinden gitmeyi sürdüreceğiz. En son teröristi de etkisiz hale getirip asil milletimizi bu terör belasından kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

Savunma sanayiinde yaşanan önemli gelişmelere de değinen Akar, şunları söyledi:

"Mühimmatımızı, helikopterimizi, İHA'mızı, SİHA'mızı, obüslerimizi, MİLGEM'lerimizi tasarlıyoruz, imal ve ihraç ediyoruz. İnşallah yakın bir gelecekte Milli Muharip Uçağımızı da yapacağız ve herhangi bir şekilde dışa bağımlılıktan kurtulacağız. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, destek ve teşvikleriyle yüksek teknolojiye dayalı savunma sanayiimizdeki yerlilik ve millilik oranımızı daha yükselterek ülkemizin ve milletimizin güvenliğini kendi silah, araç, gereç ve mühimmatımızla koruyacak hale geleceğiz. Gayretimiz bunun içindir."

UÇAN KALE KAYSERİ'DEN HAVALANDI

Konuşmalar sonrasında okunan dua ve kesilen kurbanın ardından yeni uçuş eğitim yılının ilk uçuşu Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK komuta kademesi tarafından gerçekleştirildi.

Uçuş öncesi Akar beraberindeki komutanlarla 221. Filo Komutanlığına geçti. Burada pilotlarla bir araya gelen, onlarla sohbet eden Akar daha sonra uçuş brifingini aldı.

Brifingin ardından Akar ve komutanlar "Koca Yusuf" olarak da adlandırılan A400M uçağına geçti. 1. pilot koltuğunda Bakan Akar, 3. pilot koltuğunda ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in bulunduğu TSK'nın uçan kalesi, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı pistinden havalandı.

"ESEN 01'DEN PİLOTLARA MESAJ

Uçuşu sırasında Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz'ün kullandığı jet uçağı da eşlik ettiği Koca Yusuf, görev uçuşunu başarıyla tamamladı.

Uçuşun sonunda "Esen 01" çağrı koduyla personele telsizden hitap eden Bakan Akar, şunları söyledi:

"Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın yeni uçuş eğitim yılını kutluyorum. Bundan sonra da inşallah bugün şu anda olduğu gibi emniyetli, huzur ve güven içinde görevler temenni ediyorum. Size verilen bütün görevleri bugüne kadar en güzel şekilde yaptınız. Bundan sonra da aynı şekilde yerine getireceğinize yönelik inancımız tamdır. Özellikle son olarak Afganistan'dan tahliye görevi buna en güzel örnektir. Bu uçaklarla bunu sizler başardınız. Bizim size güvenimiz tam. Sizlere kazasız belasız görevler diliyorum. Hepinize emniyetli uçuşlar, 2021-2022 Uçuş Eğitim Yılı hayırlı, uğurlu olsun."

YORUMLAR 16
  • Mustafa Durna 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan düşünün askeri uçak uçuruyor, generallik yapmış, şimdide ordunun başında. Bu derecenin bir üstü Cumhurbaşkanlığı. Ona da baba yakışıyor. Helal olsun komutanım :)
    Cevapla
  • TASKOPRU 2 yıl önce Şikayet Et
    69 yaşında uçakta kullanır gemı de. gerçi 65 yaşımızda bizim elimizden ehliyetimizi elimizden aldılar.ne kamyon kullanabıliyoruz.ne minibüs .ama genede kalan ömrümüz sıkıntı ceksekte feda olsun
    Cevapla
  • TOPRAK 2 yıl önce Şikayet Et
    İşinin en ehli olan bakan; Hulusi AKAR'dır.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik, takdir, sevgi, saygı, güven ve itibar her şey TSK için Yaşasın TSK ilelebet.
    Cevapla
  • AKINCI KASTAMONU 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc hz selam ve selamet versin İNŞAALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak