PCR testi olmayan öğretmenlerle ilgili soruya Bakan'dan yanıt

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Hem aşısız olup hem PCR testi yaptırmayan öğretmenler okula girebilecek mi?" yönündeki soruya yanıt verdi.

GİRİŞ 02.09.2021 23:15 GÜNCELLEME 02.09.2021 23:15
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınında hasta sayılarının yeniden artmasıyla birlikte eğitim faaliyetlerinin nasıl ilerleyeceği de merak konusu oldu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası ısrarla sorulan "PCR testi olmayan öğretmenler okullara girebilecek mi?" sorusuna yanıt verdi. Özer, öğretmenlerin okulu özlediklerini ve böyle bir sorunu yaratmayacaklarını dile getirdi.

"BÜYÜK FEDAKARLIK ÜSTLENDİLER"

Bakan Özer, PCR testi olmama konusunda sıkıntı çıkaran bir öğretmenle karşılaşmadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin hem aşı olmayıp, hem PCR testi olmayacaklarına inanmıyorum. Öğretmenler büyük fedakarlık üstlendi. Böyle bir kitlenin aşı olmadığı halde PCR olmadan okul ortamına geleceklerini düşünmüyorum.

"SIKINTILI BİR DURUM BİZE ULAŞMADI"

Öğretmenlerimiz çok daha fazla öğrencileriyle buluşmayı arzuluyorlar. Ben o süreçte sorun olacağını düşünmüyorum. Şu anda 2,5 milyon öğrenci, 160 bin de öğretmenimiz sahada. PCR testleriyle ilgili sıkıntı yaratılan bir durum da bize ulaşmadı. Herkesin buna uyacağını düşünüyoruz. Bunlarla ilgili bir tereddüdümüz yok."

YORUMLAR 31
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    herşeyde devlet devlet.devlet olduğumuzu birey olarak unuttuk.sahi siz kimsiniz?bu devlet aşı sundu tercihe bıraktı.olmayan PCR testi yaptıracak eğer görev yapacaksa.aslında bir seçenek ilave edilebilir.ücretsiz izin. yerine anlaşmalı bölgeden öğretmen görevlendirebilinir.
    Cevapla
  • veli 2 yıl önce Şikayet Et
    okullarda covid-19 tedbirleri alınmadı. sıralarda 2-3 kişi oturacak,1200 kişi tek bir kapıdan giriş-çıkış mesafe uygulanmıyor,havalandırma yapılamıyor? Bakanlığın açıkladığı tedbirlerin okulda olanları sadece maske,maske atık kutusu ,hijyen malzemeleri var. bu şartlarda olan okulların öğrenci,veli ve öğretmenleri aşı yaptırmış olsalar dahi endişe,korku ve güvensizlik içinde.(çocuğum okula gitme konusunda korku içinde psikolojisi bozuldu) okulları güvenli hale getirmeden eski normallere göre açmak eğitimin sürdürülmesi için yeterli değil. ikili eğitim,hibrit eğitim,ders süresinin azaltılması vb. önlemler alınmalı idi.
    Cevapla
  • yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    bu çağda bilime karşı çıkan öğretmen olmamalı. varsa topluca afganistana yollayalım talibanın medreselerinde hocalık yapsınlar..
    Cevapla
  • Bir yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi bilim? Robert Malone (m-rna aşısının mucidi), Van der boschen, Luc Montagnier, Prof.Dr.Serhat FINDIK bilim insanı değil mi? Sadece pfizercılar mı bilim insanı? Cristian Drosten veya Peter Daszak mı sadece bilimle uğraşıyor???
    Cevapla
  • Bir eğitimci 2 yıl önce Şikayet Et
    Her gün ölenlerin yüzde onu 3 dozu tamamlayanlardan hala bilim, filim diye tutturmuşsunuz.
    Cevapla
  • Üsküplü Yakup 2 yıl önce Şikayet Et
    Sorunun cevabı havada kalmış. Sahi aşısız ve testsiz okula gelen öğretmenin durumu ne olacak?
    Cevapla
  • ÜZKA 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haftaki okul toplantılarımızda hem aşı olmamış hem de PCR yaptırmamış öğretmenler vardı. Yaptırımı söyleyin lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi