Tütün tarlasından tıp fakültesine!

Tütün tarlalarında çalışan, akıllı telefon kullanmayan, sosyal medya hesabı olmayan YKS Adıyaman 1’incisi, Türkiye 107’ncisi Hatice Ünlü, İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesini tam burslu olarak kazandı.

GİRİŞ 03.09.2021 23:04 GÜNCELLEME 03.09.2021 23:04
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Adıyaman 1’incisi, Türkiye 107’ncisi olan Hatice Ünlü, yerleştirmede İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesini tam burslu olarak kazandı.

Kıyılmış sarmalık tütünü ile bilinen Çelikhan ilçesi Şeyho Şişman Anadolu Lisesi’nde okuyan Hatice Ünlü, özel ders almadan, kursa gidip takviye ders almadan YKS’de başarıyı elde etti. Kendisine ait akıllı bir telefonu ve sosyal medya hesabı olmayan Hatice Ünlü, hem tütün işlerinde çalıştı hem de sınava hazırlandı. Hatice Ünlü, YKS yerleştirmesinde İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesini tam burslu olarak kazandı.

“KENDİME AİT TELEFONUM DA SOSYAL MEDYA HESABIM DA YOK”

Babasının öğretmen olduğunu ancak çiftçilik yaptıklarını dile getiren Hatice Ünlü, “YKS 2021’de Adıyaman 1’incisi, Türkiye 107.’si oldum. Annem ev hanımı, babam öğretmen. Aynı zamanda tütün işleriyle uğraşıyoruz, çiftçilik yapıyoruz. Ben çalışırken tütün işlerine gidiyorduk. Vakit buldukça ders çalışmaya çalışıyordum. Sınava hazırlanırken kendime ait telefonum, sosyal medya hesaplarım yoktu. Telefonla boş yere uğraşmadım. Sosyal medya ile uğraşmadım. Yani evimde çalışmaya çalıştım. Tüm konuların mantığını anlamaya çalıştım. Anlamadığım yerleri öğretmenlerime sordum. Takıldığım sorularda üstüne uzun uzun düşündüm” dedi.

Baba Mehmet Ünlü ise kızının takviye ders almadığını belirterek, “Kızımın başarısı elbette ki bizi mutlu etmiştir. Hatta memleketimizi mutlu etmiştir. Kendisinden sonra gelecek gençlere örnek olması açısından çok iyi oldu. Özellikle hiçbir özel ders almadan, dershaneye gitmeden bu başarıyı sağlamıştır. Bu da umarım bundan sonraki gençlere iyi bir ilham kaynağı olur. İyi bir örnek olur” ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN BELEDİYE BAŞKANI KILINÇ'TAN TEBRİK

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman KILINÇ, YKS'de Adıyaman 1’incisi, Türkiye 107’ncisi olan Hatice Ünlü'yü makamında kabul etti.

Belediye'nin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, "Başkanımız Dr. Süleyman KILINÇ, YKS İl Birincisi Hatice ÜNLÜ Kardeşimizi ve Ailesini Makamında Kabul Etti. Tam Burslu Olarak İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesini Kazanan Hatice ÜNLÜ’ye Başarılar Dileyen Başkanımız Başarılı Öğrencimize Hediyesini Takdim Etti" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 53
  • Nil 2 yıl önce Şikayet Et
    Maş ALLAH, o duyguyu yaşayanlar hem ağırlığını zorluğunu hem de hazzını bilir.Guzel kızım karşına iyiler çıksın,emeklerimiz zayi olmasın.memleketimin tüm insanları güzele iyi olana layık ama lütfen bu zor şartlarda okuyanlara kıymet verelim.
    Cevapla
  • Üzeyir Önal 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah kızımıza. Tebrik ederim. Başarılarının devamını dilerim.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tütünden sağlıklarını kaybedenlere şifa dağıtır dileklerimle başarılar. Bahtın açık olsun.
    Cevapla
  • Amele Mühendis 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah kızıma , Allah başarılarını daim etsin inşaallah...
    Cevapla
  • KAZİ-KE 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Akıbetin hayr, salih amelinle sıratı müstakıym üzere olasın. Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor