Son dakika: Tekirdağ'da yük treni minibüse çarptı

Son dakika haberi: Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde yük treni, hemzemin geçitte fabrika servis minibüsüne çarptı. Kazada 6 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 04.09.2021 08:45 GÜNCELLEME 04.09.2021 11:31
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde yük treni hemzemin geçitte minibüse çarptı.

6 ÖLÜ 6 YARALI

Kaza, saat 08.00 sıralarında Ergene ilçesinin Velimeşe Mahallesi’nde meydana geldi. Edirne’den Çerkezköy yönüne giden 13001 sefer sayılı yük treni, hemzemin geçitte henüz sürücüsü belirlenemeyen 59 ADJ 755 plakalı fabrika servis minibüsüne çarptı. Trenin bir süre önünde sürüklediği minibüsteki 6 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

KAZA ANI KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans ile polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Çorlu ve Çerkezköy ilçelerindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Ölenlerin cansız bedenleri ise Çorlu Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü. 

TCDD: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

TCDD olayla ilgili savcılığın inceleme ve soruşturma başlattığını açıkladı.

TCDD'den yapılan açıklama şu şekilde;

Çorlu Validemeşe’de kapalı hemzemin geçitten geçmeye çalışan minibüsün neden olduğu kaza sonrası ilk belirlemelere göre 6 vatandaşımız vefat etmiş, 7 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Olayın gerçekleştiği hemzemin geçit bariyerli, flaşörlü, korumalı olup, olay anında bariyerler yaya ve araçlara kapalı vaziyette olmasına rağmen 59 ADJ 755 plakalı işçi servis minibüsünün hemzemin geçitten geçmesi sonrası istenmeyen kaza yaşanmıştır.
Tüm yaralılar en yakın hastanede tedavi altına alınırken, savcılık olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatmıştır. Yaşanan bu elim kazadan dolayı vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

YORUMLAR 39
  • Hale 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu servis şöförlerinden çektiğimiz nedir ya her sabah işe gidip akşam gelirken onların triplerini çekiyoruz hep aceleleri var hep kendilerini bişey sanıyorlar zaten hepsi bi baltaya sap olamış insanlar
    Cevapla
  • Muhammet Emin Varlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yern münübüse değil, münübüs trene çarptı desek daha doğru olur. Münübüs şöförü hemzemin geçitte geldiğinde durmak zorunda olmasına rağmen durmadı. Dolayısıyla şoför yüzde yüz suçludur, eğer kazada ölmedi ise en ağır cezaya çarptırılmaşıdır.
    Cevapla
  • veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben de sagda bariyer goremedim
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Tren minübüse çarpmadı ! Minübüs trene kendini çarptırdı !!! Geçitlerde kural ihlali yapanlara dur denilsin artık.Çok ağır yaptırımlar-cezalar uygulansın.Tamamen maasum makinistler boşu boşuna bu katil yüzünden soruşturma-kovuşturma geçirecek malesef.....
    Cevapla
  • Türk Gücü 2 yıl önce Şikayet Et
    göz göre göre ihmal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması