Son dakika: 4 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı! Büyük düşüş!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 4 eylül koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 4 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı! Büyük düşüş!
Son dakika: 4 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı! Büyük düşüş!
GİRİŞ 04.09.2021 20:33 GÜNCELLEME 04.09.2021 20:33
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 283 bin 385 Kovid-19 testi yapıldı, 20 bin 33 kişinin testi pozitif çıktı, 278 kişi hayatını kaybetti.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Yeni vaka sayımız 20.033. Covid-19 sebebiyle bugünkü can kaybımız 278. İlk ve orta öğretimde okullar 6 Eylülde, devamında üniversiteler açılıyor. Örgün eğitimde 24 Milyondan fazla öğrencimiz var. Kesintisiz, yüz yüze eğitimde kararlıyız. Aşıda ve tedbirde aynı kararlılık olmalı!'' ifadelerini kullandı.


Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 4 Eylül’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 20 bin 33 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 278 oldu. Bir günde toplam 283 bin 385 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 19 bin 464 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 79,55 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 61,45 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 96 milyon 761 bin 208’e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Muğla var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Yalova ve Antalya takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 60,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Bingöl, Batman, Bitlis, Bayburt ve Siirt takip etti.

YORUMLAR 86
  • Rüsvi anakor 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olan maskeyi atıyor. Tüküre tüküre konuşanlar, ve çok konuşanlar suçlular bunlar. Virüs konuştukça bulaşıyor. Maskesiz konuşma virüsü yen.
    Cevapla
  • Sancar 2 yıl önce Şikayet Et
    Biontek vurulanda sinovak vurulanda hastalandı malesef. Biontek vurulan ateşlendi.evde geçiriyorlar akrabalar. Boş yere aşıcılar ve istemeyenler tartışıp durmayın.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne așı olan așınin koruyuculugundan emin.Nede așí olmayan saglikli kalacagindan emin..kapanalimmi açilalimmi,maske iyimi kőtűmű,bu aşimi iyi șu așimi artik insanlar belirsizlikten bagisikligi bozulacak gripten bile olecek..
    Cevapla
  • Aşıcı Uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten belirsizlik ve kaos için uğraşıyoruz.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kapan ne açıl, ne aşı derdine düş. Sınırlarında karantina uygula virüs gelmesin. Bu kadar basit.
    Cevapla
  • Abdullah64 2 yıl önce Şikayet Et
    Hafta sonu olduğu icin. Pazartesi yine firlar
    Cevapla
  • Hamit 2 yıl önce Şikayet Et
    Pazar günü bulaşıyor, pazartesi ateşi çıkıyor salı günü test yaptırıyor. Dolayısı ile istatistikler Salı günü zirve yapıyor.
    Cevapla
  • Aslan2121 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakınlarımdan vefat edenlerin çoğu 2 doz asılı olanlar .birakin Aşı baskisini isteyen olur isteyen olmaz
    Cevapla
  • fuat 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmayan kaç doktor, kaç tane sosyal medya itirazcısı tahtalı köyü boyladı buna ne buyrulur.
    Cevapla
  • buyuk Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    hodri meydana cevap; kardeşim daha hiç pcr testi olmadım senin zihniyetindekilerde aşıyı zorlamasa hiç olmak istemiyorumda ne pcr ne aşıyı. bizimle uğraşmayın yeter bizim paralarimizla aşinizi olun pcr yaptirin helalı hoş olsun, yeterki bize baskı yapmayın. saygılar sevgiler aşı olanada olmayanada.
    Cevapla
  • Hodri meydan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan kim ölmüş. Sen ve senin gibilerin ipleri kimlerin elinde herkez biliyor. Bir tarafınız sıkıştığında PCR testi yaptırmayı biliyorsun. OPCR testinin maliyeti bu milletin cebinden senin gibi hadsizler için çıkmamalı. Aşı olmamakta ısrar edenlerin OCR testi ücretli olmalı o zaman görürüz siz ve sizin gibi aklı kıtları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi