Dışişleri Bakanlığı: Darbe girişimini kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Gine'deki darbe ve Cumhurbaşkanı Alpha Conde’nin alıkonulmasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı: Darbe girişimini kınıyoruz
Dışişleri Bakanlığı: Darbe girişimini kınıyoruz
GİRİŞ 05.09.2021 22:52 GÜNCELLEME 05.09.2021 22:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Gine'de meydana gelen darbe girişimini ve Cumhurbaşkanı Alpha Conde’nin alıkonulmasını kınıyor ve derin endişeyle karşılıyoruz." ifadesine yer verildi.

"Türkiye, seçimle işbaşına gelen hükümetlerin yasa dışı yollarla değiştirilmesine yönelik teşebbüslerin karşısındadır." değerlendirmesine yer verilen açıklamada, dost ve kardeş Gine'de anayasal düzenin süratle yeniden tesis edilmesi, Cumhurbaşkanı Conde’nin derhal serbest bırakılması yönündeki güçlü beklentiler vurgulandı.

Açıklamada, "Türkiye, içinden geçtiği bu zor ve hassas dönemde dost ve kardeş Gine'nin yanında olacaktır." ifadesi kullanıldı.

Gine'nin başkenti Konakri'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı Sekoutoureya ve idari binaların bulunduğu Kaloum bölgesinden sabah silah sesleri duyulmuştu.

Olaydan birkaç saat sonra, Özel Kuvvetler Birliklerinin (GFS) başındaki Albay Mamady Doumbouya'nın, yönetime el koyduklarına ilişkin açıklamalarının yer aldığı bir video sosyal medyada dolaşıma sokulmuş, aynı saatlerde Cumhurbaşkanı Conde'nin de askerler tarafından alıkonulmasına ilişkin görüntüler paylaşılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah bu darbe grişimiyle darbeyi yaptıran fransa ve arkasındaki üst akılın sonu olacaktır.sömürgeci esfeller.türkiye ile görüştü diye darbe yapan alçaklar.gine de öiadınız dolmuştur inşallah.zalim fransa her sene 500 milyar dolar sömürge parasını afrikanın alınterini çalarak kasaya indiriyorsunuz.yakında gine lilerde fransaya göç etmeye başlayacaklardır.milyonlarca gineli nin hakkını ftansaya getirdiniz.gineli lerde haklarını almaya geleceklerdir.yüzyılların zalimleri.
    Cevapla
  • mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    sömürgeci fransa nın işi. içlerinden hain leri seç destekle
    Cevapla
  • sahte pozitif 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan'da son kale olarak tabir edilen Pencşir vilayetini kontrol altında tutan grupların lideri Ahmed Mesud, Taliban'ın güçlerini Pencşir ve Andarab'dan çekmesi halinde müzakereye hazır olduklarını duyurdu. Mesud, daha önce Taliban'a karşı asla boyun eğmeyeceklerini söylemişti.
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu darbelerinde hep albaylar yapıyor ne hikmetse. Abd ve batının arkasında olduğu da aşikar. Yahu rahat bırakın şu insanları huzur içinde yaşasınlar. Aç köpekler.
    Cevapla
  • Net 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye iyi ilişkiler kurduğu tüm ülkelerin hükümetlerini askeri olarak korumadıkça Fransa ABD gibi ülkeler tüm imkanlarını ajanlarını kullanıp o ülkelerde Türkiye’ye dost olan ülke hükümetlerine darbe yapmaktan asla vazgeçmeden devam etmekte çözüm bulmalıyız böyle giderse tüm dünya hükümetleri Türkiye’ye dost olmaya korkacaktır çözüm bulmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi