Son dakika haberi... Erdoğan duyurdu: Birinci ülkeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OECD verilerine göre, Türkiye'nin okuma becerileri alanında puanını en çok artıran ikinci ülke, matematik ve fen okuryazarlığı alanlarında puan artırmada ise birinci ülke olduğunu açıkladı.

Son dakika haberi... Erdoğan duyurdu: Birinci ülkeyiz!
Son dakika haberi... Erdoğan duyurdu: Birinci ülkeyiz!
GİRİŞ 06.09.2021 18:10 GÜNCELLEME 06.09.2021 18:38
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından Türkiye'nin eğitim alanındaki başarılarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verilerine göre Türkiye'nin okuma becerileri alanında puanını en çok artıran ikinci, matematik ve fen okuryazarlığı alanlarında ise puan artırmada birinci ülke olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'yi, geleceğe yatırım olarak gördüğümüz eğitim öğretim alanında yükseltmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter'dan yaptığı açıklama şu şekilde: 

"OECD verilerine göre, okuma becerileri alanında puanını en çok artıran ikinci ülke, matematik ve fen okuryazarlığı alanlarında puan artırmada da birinci ülkeyiz. Türkiye'yi, geleceğe yatırım olarak gördüğümüz eğitim-öğretim alanında yükseltmeye devam edeceğiz" dedi.

Başkan Erdoğan'ın paylaşımında şu bilgiler yer aldı:

Türkiye, PISA 2018 uygulamasında matematik ve fen alanlarında ortalama puanını en çok artıran ülke oldu.

PISA 2018'de Türkiye'nin matematik ve fen alanlarındaki ortalama puanları, 2003 yılından bu yana PISA uygulamalarındaki en yüksek düzeyine ulaştı.

 

YORUMLAR 20
  • Cesars 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya Japonya sonuncu ozaman
    Cevapla
  • Necmettin. 2 yıl önce Şikayet Et
    Egitim sistemi hatali..adam ogretmenligi gelir kapisi gorup basvuruyor meslege ilgi alaka sifir.8 9 ay calisir 3 ay tatilimi yapar ortalama da bir maas alirim diye ogretmen oluyor.O yapida ki adamdan nasil bir egitim bekliyorsunuz.
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    istisnalar hariç doğru... Para önce geliyor. Öğretmenlikten istifade etmek istisna, Eğitim vermek Esas olmalı.
    Cevapla
  • az bilen vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenler hemen saldırmış arkadaşa. Evet haklı arkadaş. Kutsal olduğu söylenen bir mesleği 7/24 çok çalışıyoruz devlet bizi görmüyor zihniyetinin insafına kalmış. 20 yıl önce devlet memuruna kız verilmezdi şimdi devlet memuru olsamda kapağı devlete atsam derdinde herkes. Meslek etiği vatanseverlik iyi bireyler yetiştirme vs hepsi hikaye. Çocuğun İnternet kafe oyun vs takılmasına takılan devlet memuru sen o çocuğun anasını babasını yetiştirensin eğer ilgilenmedi ise o çocukla yine senin eğitememenden kaynaklanıyor.
    Cevapla
  • Casper 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz çalıştığınız işinizi gelir kapısı görmeyip bedavaya hayrına mı çalışıyorsunuz hayırdır?Kendiniz helal baskalari haram mı taşıyor evine hayırdır?1 milyon öğretmen var bu ülkede,simdi o 1 milyonun günahını aldın sonra da musmumanim diyee geçin tamam.Bir sonra ki yorumunda haşa cennet cehenneme de koyarsın milleti mesleğine göre.Git tövbe et bi dahada boş konuşma kardesim.
    Cevapla
  • Casper 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğu salın ilgilenmeyin,akşama kadar sosyal medyada takılsın, o Cafe benim bu Cafe senin gezsin dolaşsın vay efendim öğretmen ogretmemis.Ayni okulun yada öğretmenin başarılı öğrencisine uzaydan mı öğretmen geliyor öğretmeye.Öğretici işini yapar, gerisi ebeveyine aittir..Sağlam öğrencilerde var ana baba ilgisiz yokluk çekmiş geleceğine yönelen dişini tırnağına takan çokta güzel yerler kazanan öğrenmek için herseyi yapan.Onlarda ayrı kategori..Eleştirmeden önce samimiyetle kendinizi sorgulayın..Herkes kendi mesleğini hayır kurumu kabul ediyor sanki hayrına çalışıyor diğerleri haramzade.La havle.
    Cevapla
  • Casper 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen çalıştığın yeri ne kapısı görüyorsun?Okul kreş mi?Kahveden evinin yolunu bulamayan,ikindi caylarindan çocuğuna zaman ayiramayanlara selam olsun.Kimsenin elinde sihirli değnek yok.Ailede ne gördüyse cocuk okullarda da gidişatı o şekilde..Başarılı öğrencide aynı hocadan çıkıyor başarısizda..Öğretmen ne yapacak kardesim,öğrenciyi uyarsa veli hemen cemkirip cimere şikayet ediyor..Öğretmen dersini verir işini yapar gerisi ana babanın.
    Cevapla
  • XYZ 2 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru
    Cevapla
  • OSMANLI X X X 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence türkiyede eğitim sıfır din ahlak saygı sevgi görgü çevreye hayvanlara suya ANA BABA,YA ALLAH,A sevgi saygı öğretilmiyorsa süper beyinler olsada boş gençlik ipsiz sapsız zombi gibi ezan okunur, iken küfürlu konuşan dinlemeyen toplumdan ülkesine hiç bir faydası olmaz olamaz iki tane dürüst öğrenciyi görünce tüm gençlik böyle diye düşünmek biraz hâyâlcilik olur
    Cevapla
  • Tuna 2 yıl önce Şikayet Et
    2018 Pisa sonuçlarına göre Türkiye'nin ortalama puanı maalesef OECD ülke ortalamasının çok altındaydı, (yani sonlarda,). 2021 de durumumuz ne olacak merak konusu, dünyada ilk 10 içine girmemiz gerekiyor, inşallah gireriz ama birşeyler yanlış bunun herkes farkında. Adam yokluğu en büyük problemimiz. Nitelikli olanları kazanmaktan başka şansımız yok. "Ayaklar baş olmamalı", sistem buna izin vermemeli..vesselam
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bunun temeli çok sağlam. ecevit zamanında atıldı. ve hala düzeltilemedi. bizimkiler chp zihniyetinden bir şey duydumu yapmaz inanır hep. meslek liselerinin önünü bir kesti ecevit, tayyip meslek liselerinin önünü açmasına rağmen hala başarılı öğrenciler gitmiyor.
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence eğitim pratikliye dönmedikten sonra genel kültürünü arıtmaktan başka bir şey değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!