Barbaros Şansal'ın mahkemeye bildirdiği aylık geliri şoke etti

Modacı Barbaros Şansal, bir internet sitesindeki röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada ifade vermek için gittiği mahkemede gelirini 2 bin 380 lira olarak beyan etti.

Barbaros Şansal'ın mahkemeye bildirdiği aylık geliri şoke etti
Barbaros Şansal'ın mahkemeye bildirdiği aylık geliri şoke etti
GİRİŞ 07.09.2021 18:00 GÜNCELLEME 07.09.2021 18:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

 Modacı Barbaros Şansal, bir internet sitesindeki röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada ifade verdi.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Barbaros Şansal ve avukatları katıldı.

Kimlik tespitinde emekli terzi olduğunu belirten ve aylık gelirini 2 bin 380 lira beyan eden Şansal, "artigerçek" adlı internet sitesine herhangi bir beyanda bulunmadığını, sadece haber sitesinde gazeteci olduğunu bildiği Seran Vreskala ile 31 Aralık 2017 sonrasında maruz kaldığı haksızlıkları sohbet şeklinde paylaştığını söyledi.

Birtakım gazeteci ve editörlerin, yapılan sohbetleri kimi zaman içerisinden .bazı kelimeleri çekerek kendilerince çarpıcı olması için manşet ve ara başlık yaptıklarını savunan Şansal, "Bu olay da tamamen buna ilişkindir. Türk milletini, devletini, cumhuriyetini ve organlarını aşağılayıcı yorumda bulunmadım. Her nasılsa sohbet içeriği değiştirilerek başlık yapılmıştır. Kaldı ki benim Türk milletini, devletini, cumhuriyetini ve organlarını aşağıladığıma dair yazılı,,sözlü ve görsel somut bir delil yoktur. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Mahkeme, "artigerçek" sitesinde yapıldığı iddia edilen röportaja ilişkin genel yayın yönetmeni ve Vreskala'nın açık kimlikleri tespit edilerek tanık sıfatıyla duruşmaya çağrılmalarına karar verdi.

Dosyadaki eksikliklerin giderilmesini kararlaştıran mahkeme, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanana iddianamede, modacı Barbaros Şansal'ın "artigerçek" adlı internet sitesine verdiği ve "Hükümet Reina operasyonunu benim üzerimden kapatmaya başladı" başlığıyla yayınlanan röportajın içeriğinde kullandığı ifadeler nedeniyle" Türk milletini, devletini, TBMM'yi, hükümeti ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" suçunu işlediği anlatılıyor.

İddianamede, Şansal'ın "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan 7 ay 15 günden 3 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • FM.. 2 yıl önce Şikayet Et
    Vergi kaçırmaktan daha ağır ceza alması lazım. Bu ülkede vergisini tam veren sadece memur ve işçiler.
    Cevapla
  • Zalimler 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunları cezalandırmaya falan gerek yok yakasından tutup sınır dışı edeceksin Bir daha da almayacaksın içeri ne cehenneme giderlerse gitsinler Türkiye'ye ve Müslüman Türk insanına verdikleri zarar haddi aştı yeter artık onların defolup gideceği yok .
    Cevapla
  • tespit 2 yıl önce Şikayet Et
    geliri öyle beyan etmişse mal varlığı ile hesap yapıp vergi kaçakçılığı suçundan 20 yıl hapse atacak devlet olmalı ki,yalan beyan veremesin kimse
    Cevapla
  • Angaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Küfür etsem kelimelere yazık
    Cevapla
  • Sadece vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    O para senin ruj parana yetmez...Barbi bebek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!