Aşı kartı nasıl alınır? E-Nabız'dan aşı kartı nasıl çıkarılır? İşte Aşı kartı alma ekranı!

Aşı kartı nasıl alınır? Aşısını yaptırdıktan sonra aşı kartı almak isteyen vatandaşlar bu işlemi nasıl yapacağını araştırıyor. Koronavirüs'ün (covid-19) etkisini giderek arttırdığı bu günlerde aşının önemi de arttı. Aşı olmayan vatandaşlar PCR testi yaptırırken aşısını olanlar ise aşı kartını alıyor. Peki, E-Nabız'dan aşı kartı nasıl çıkarılır? İşte Aşı kartı alma ekranı!

Aşı kartı nasıl alınır? E-Nabız'dan aşı kartı nasıl çıkarılır? İşte Aşı kartı alma ekranı!
Aşı kartı nasıl alınır? E-Nabız'dan aşı kartı nasıl çıkarılır? İşte Aşı kartı alma ekranı!
GİRİŞ 07.09.2021 18:35 GÜNCELLEME 07.09.2021 19:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüsün etkisini arttırdığı bu günlerde vaka sayıları da her geçen gün katlanarak artıyor. Covid-19 virüsüne karşı en etkili yolun aşı yaptırmak olduğu bilinirken aşı yaptırmayanların ise birçok sosyal alanda bulunması için PCR testi yaptırması gerekiyor. Aşısını yaptıran vatandaşlar ise aşı kartını nasıl nereden alacağını araştırıyor. E-Nabız'dan ve HES uygulamasından alınabilen aşı kartı için yapılması gerekenler araştırılıyor. Peki, E-Nabız'dan aşı kartı nasıl çıkarılır? İşte Aşı kartı alma ekranı...

HES Uygulaması ile Aşı Kartı Nasıl Alınır?

HES uygulamasına giriş yaptıktan sonra öncelikle pasaportunuzun hesabım bölümünden tanımlanması gerekiyor. Ardından 'Pasaportlarım'a gelerek ekle tuşu seçip pasaport numarasını girin. Pasaportunuz yoksa bu kısmı boş bırakabilirsiniz. Ardından ana ekrana dönerek 'Kovid-19 aşı bilgilerim' kutucuğu seçilir. Gelen ekrandan 'Aşı kartlarımı' tıklayıp ardından ekranın en altına gelen 'Aşı kartı oluştur' seçeneğini tıklayın. Bu işlemin ardından aşı kartında pasaport bilgilerinin yer alması isteniyorsa seçim yapılarak devam edilir.



Eğer seçim yapmadan devam edilirse kart kayıt olunan mevcut kimlik bilgileriyle oluşturulur. Farklı bir pasaport bilgisinin aşı kartında yer alması isteniyorsa "Hesabım" bölümünden tanımlama yapabilir. Daha önce tanımlanan pasaport numarası varsa numaranın seçileceği bir uyarı ekranı ile karşı karşıya kalınacak. Ekranda çıkan pasaport numarası seçilip devam edilirse kimlik kartı kısa sürede oluşturulacak.

HES UYGULAMASINDAN AŞI KARTI ALMAK İÇİN TIKLAYIN!

Aşı Kartı Nerelerde Kullanılabilir?

Aşı kartı Avrupa ülkelerinin başlattığı bir uygulama olup, yurt dışına çıkışta pek çok ülkenin talep ettiği bir belgedir. İki doz aşı olmuş vatandaşların elde ettiği bu evrak yurt içinde de aşılama oranlarını arttırmak için uygulanmaktadır. Bugün itibariyle aşı olmayan kişiler için negatif PCR testi zorunluluğu getirilmesiyle birlikte aşı olan vatandaşların aşı kartını yanlarında bulundurması kolaylık oluşturacaktır.

E Nabız'Dan Aşı Kartı Nasıl Alınır? (Adım Adım)

  • Öncelikle E-Nabız ekranına giriş yapın.

  • Giriş yaptıktan sonra "Keşfet" menüsü altındaki "Aşı Takvimi" sekmesine tıklayın.

  • Açılan ekranda aşı takvimi görülecektir.

  • Bu ekrandan aşı kartı indirmek için "Elektronik Aşı Kartını PDF Olarak İndir" butonuna basın.

  • Açılan dosyayı çıktı olarak alabilirsiniz.

E-NABIZ SAYFASINDAN AŞI KARTI ALMAK İÇİN TIKLAYIN!

Aşı Kartı Doğrulama Ekranına Nasıl Girilir?

Aşı pasaportunun geçerli olup olmadığını sorgulamak isteyenler HES uygulamasına girerek bu işlemi yapabilir. Hayat Eve Sığar uygulamasında yer alan "Sertifika Doğrula" bölümünden belgenin doğruluğu teyit edilebilir.

 

YORUMLAR 1
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Pcr ninde aşınında canı cehenneme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor