Kanuni Sultan Süleyman 455’inci ölüm yıl dönümünde anıldı

Kanuni Sultan Süleyman ölümünün 455. yıl dönümünde Süleymaniye Camii'nde öğle namazını müteakip düzenlenen mevlid’i şerifle anıldı.

GİRİŞ 07.09.2021 21:07 GÜNCELLEME 07.09.2021 21:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Süleymaniye Camii'nde Kanuni Sultan Süleyman'ın 455. ölüm yıl dönümü için öğle namazına müteakip mevlidi şerif düzenlendi. Mevlidi şerife İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve beraberindeki heyet katıldı.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Süleymaniye Camii’nin içinde bulunan türbesinde yapılan anma programında dualar okundu, salavatlar getirildi. Mevlidin ardından Kanuni Sultan Süleyman'ın türbesi halka ziyarete açıldı. Türbe başına giden vatandaşlar dualarla Kanuni Sultan Süleyman'ı yad etti.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, “Kanuni Sultan Süleyman dönemine baktığımız zaman icraatlarine baktığımız zaman ve bir bütün olarak değerlendirdiğimizde sadece, Osmanlı tarihinde değil, hem İslam tarihinde, hem de Türk İslam tarihinde ve Türk tarihinde çok önemli bir mümtaz bir şahsiyet olarak karşımıza çıkmaktadır. Onun döneminde zaten Osmanlı Devleti’nin ulaşmış olduğu bir sınır, dünyada oluşturmuş olduğu imaj ve hakimiyet alanı sadece askeri anlamda değil iktisadi, toplumsal ve kültürel anlamda, bilimde sanatta gerçekten zirve bir dönemdir” dedi.

Kanuni Sultan Süleyman devrinin istisnai bir devir olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bugün de onun vefatının 455’inci yıl dönümü, biz Kanuni Sultan Süleyman’ı bu büyük devlet adamı, bu büyük şahsiyeti Kültür Turizm Bakanlığı olarak ve İl Kültür Müdürlüğü olarak anmayı bir görev olarak addettik. Bakanlığımızın bize verdiği bir görev olarak, hem türbesinde hem de kabri başında dua edelim, hem de Süleymaniye'de bir mevlidi şerifle yad edelim istedik. Ruhu şad olsun, Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük Hükümdarlarından biri, Allah razı olsun..
    Cevapla
  • Muhammed 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir lider vardır İlayı Kelimatullahı yeryüzünde hakim kılar.Başka bir lider vardır haçlı fransanın laik demokrasisini yeryüzünde hakim kılar.Allah Kanuni Sultan Süleymandan razı olsun.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Mekanını Cennet Eylesin
    Cevapla
  • iyi 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih ve Yavuz da anılsa iyi olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi