Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Türkiye ile Mısır mutabık kaldı

Dışişleri Bakanlığı: Türkiye-Mısır İstişarelerinin ikinci turunda taraflar, ilişkilerin normalleştirilmesini teminen ilave adımlar atılmasına ilişkin arzularını teyit etmiş, istişarelerin sürdürülmesinde mutabık kalmışlardır.

Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Türkiye ile Mısır mutabık kaldı
Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Türkiye ile Mısır mutabık kaldı
GİRİŞ 08.09.2021 16:17 GÜNCELLEME 08.09.2021 16:31
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye-Mısır istikşafi istişarelerinin ikinci turu, Dışişleri Bakan Yardımcıları başkanlığındaki heyetler arasında Ankara'da tamamlandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye-Mısır istişarelerinin ikinci turunun, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Loza başkanlığındaki heyetler arasında 7-8 Eylül'de Ankara'da düzenlendiği belirtildi.

İSTİŞARELERİN SÜRDÜRÜLMESİNE MUTABIK KALINDI

Görüşmelerde, ikili konuların yanı sıra Libya, Suriye, Irak, Filistin ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler dahil bazı bölgesel konuların da ele alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Taraflar, ele alınan konularda ilerleme sağlanmasına ve ilişkilerin normalleştirilmesini teminen ilave adımlar atılmasına ilişkin arzularını teyit etmiş, istişarelerin sürdürülmesinde mutabık kalmışlardır."

İLK İSTİŞARE TURU KAHİRE'DE YAPILMIŞTI

Türkiye ve Mısır heyetlerinin iki gün süren ve 6 Mayıs'ta Kahire'de tamamlanan istikşafi nitelikli görüşmelerin samimi havada ve kapsamlı içerikte yapıldığı ve iki ülkenin, istişarelerin bu turunun sonuçlarını değerlendirip müteakip adımları kararlaştıracağı bildirilmişti.

Dışişleri Bakanlığından görüşmenin ardından yapılan açıklamada, "Görüşmeler samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleştirilmiştir. Görüşmelerde ikili konuların yanı sıra Libya, Suriye ve Irak'taki durum başta olmak üzere bölgesel konular ele alınmış, Doğu Akdeniz'de barış ve güvenliğin sağlanması ihtiyacı üzerinde durulmuştur. Taraflar istişarelerin bu turunun sonuçlarını değerlendirecek ve müteakip adımları kararlaştıracaktır." ifadelerine yer verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Ömer Faruk 2 yıl önce Şikayet Et
    Baştan beri Mısır Suriye ve Filistin politikaları yanlıştır bakış görüşüme itiraz edenler elbette olur Suriye'de muhalefete destek olmasaydık ne ABD ne Rus girerdi Mısır'da halk kabullenmiş darbeyi bize ne sen çıkarına bak Filistini Araplar satmış bizde dünyanın jandarma sı değiliz
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabia Mursi nolacak boşve dün dündür bugün bugün yaşadın sisi
    Cevapla
  • Samsun55 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz malesef Suriye ve Mısır konusunda çok erken reaksiyon gösterdi. Evet Sisi,Esad zalim eyvalla bunu akli selim düşünen hiç kimse inkar edemez lakin uluslar arası ilişkilerde duygusallıga yer yok. Her Ülke önce kendi ali menfaatini düşünüyor.Özellikle söz sahibi ülkeler bile bu bahsi geçen ülkelerle bir hesabını zamana yayıyor. ingiltere Lockerbie intikamını Kaddafiden almak için on yıllar bekledi.Sonuç?onlar için mutlu son... Türkiyede son zamanlar'da Tunus'da, Libya'da,Lübnan'da,Afganistan'da bekle gör politikası izliyor duruma göre pozisyon alıyor bu bence en akıllıca olanı.
    Cevapla
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika israil yeni bölgenin gelişmesini engelleniyor dikkat
    Cevapla
  • DÜNYALI 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeylede normalleşme olabilirdi ama Esed bir milyon insanı katletti onunla anlaşmak vicdanımızı sızlatır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi