İBB Başkanı İmamoğlu, şehitlik arazisi üzerine yapılan lojmana yerleşti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Rumeli Hisarı'nda şehitlik arazisi üzerine yapılan saray gibi lojmana yerleştiği iddia edildi.

GİRİŞ 09.09.2021 12:51 GÜNCELLEME 09.09.2021 13:59
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Rumeli Hisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisine milyonlarca lira harcayarak lojman yaptırmış, saray yavrusu lojman kamuoyunda tepki uyandırmıştı. Tartışmalı lojmanın başkanlık konutu olarak kullanılmaya başlandığı iddia edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ağustos ayının sonlarında Rumeli Hisarı'ndaki lojmana taşındığı öğrenildi. Boğaza nazır saray yavrusu lojman, drone ile havadan da görüntülendi.

“ŞEHİTLİK BÖLGESİNDE LOJMAN ŞIK DURMUYOR" 

İBB lojmanlarının şehitlik bölgesinde yapılmaması gerektiğini ifade eden Gazeteci yazar Tolga Saçıkara, “Vakfa ait olan bu yer 1980 yılında İBB’ye geçiyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu son dönemlerde İBB'ye ait olan bir vakıfta olan lojmanı kendisi kullanmaya başlamış. Bunu gazeteci ve tarihçiler olarak doğru görmüyoruz. Çünkü burası şehitliğe ait bir yer, hemen yan tarafında Nafi Baba şehitliği var. Kendisine farklı bir yerde lojman yapabilir mesela Süleymaniye olabilir. Bu yer İstanbul’da şehremineler genellikle ikametinin olduğu bölgedir. Bunu daha önceki belediye başkanları yapmadı. Şehitlik bölgesinde lojman şık durmuyor. İstanbul kültürü olan bir belediye başkanının bunlara dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu tartışmalara konu olan lojmanla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "İBB'nin kendi arazileri vardır, bu binaların kullanımları için kurum karar verir. Bunun adı lojmandır, başka bir şeydir. Kendisi için birisi konut yapmaz. Lojman yapar" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 20
  • İSTANBULLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Rakı için adamı fatih sultan mehmet hana benzeten ip başkanı meral hanımı İ Y İ kınıyorum...
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanılıyorsun, rakıyı ıraklılara başkası ısmarlıyordu.
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    kimleri ağırlayacak orda acaba
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel memleket isteyen istediği yere kendine lojman yapabiliyor. Yetki sınırsız sorumluluk yok. Böyle şeyinin keyfine göre yönetim sistemi dünyada yok. Balık baştan kokmuş.
    Cevapla
  • esteban41 2 yıl önce Şikayet Et
    habere bakış açısı yanlış. o şehitlikteki lojmana yerleşmemiş orasını feth etmiştir.
    Cevapla
  • batu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu nekı CANAKKALE SEHITLIGINDE kurulan ıckı masalarını unutmadık
    Cevapla
  • ŞEHİT YAKINI 2 yıl önce Şikayet Et
    zIkkım içesİceler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek