FETÖ firarisi Zekeriya Öz ve Ekrem Dumanlı'nın mal varlıklarına el konulacak

Hrant Dink davasında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar eski savcı Zekeriya Öz ve eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın yapılan tebligatlara cevap vermemesi üzerine mal varlıklarına el konulmasına hükmetti.

FETÖ firarisi Zekeriya Öz ve Ekrem Dumanlı'nın mal varlıklarına el konulacak
FETÖ firarisi Zekeriya Öz ve Ekrem Dumanlı'nın mal varlıklarına el konulacak
GİRİŞ 09.09.2021 16:47 GÜNCELLEME 09.09.2021 16:47

 Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davada firari 13 sanığın dosyaları ayrılmıştı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Fetullah Gülen ve firari savcı Zekeriya Öz'ün de aralarında olduğu 12 sanık için 15 gün içinde Türkiye'ye dönmezlerse bu davadan da kaçak sayılmaları ve taşınır, taşınmaz ve banka hesaplarındaki mal varlıklarına el konulması yönünde karar verilmişti.

KAÇAKLARIN MALLARINA KAYYUM ATANACAK

Zekeriya Öz hakkında muhtarlıkça yapılan ilana ilişkin evrakın dönmemesi, Ekrem Dumanlı'nın ise avukatının olmadığı gerekçesiyle, ikili hakkındaki karar mahkeme tarafından bugün karara bağlandı.

Başkanlığını Akın Gürlek'in yaptığı mahkeme heyeti, çıkardığı tebligata cevap vermeyen firari eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve firari eski savcı Zekeriya Öz hakkında kaçak kararı verilerek tüm mal varlıklarına el konulması kararını verdi. El konulması kararı sonrası üzerine tedbir konulacak malların yönetimi amacıyla ise TMSF tarafından kayyum atanması için TMSF'ye bildirimde bulunulmasına hükmedildi.

KAYNAK: SABAH-NAZİF KARAMAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!