Son dakika: 9 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 9 eylül koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 9 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 9 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 09.09.2021 21:42 GÜNCELLEME 09.09.2021 21:42
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 314 bin 793 Kovid-19 testi yapıldı, 23 bin 846 kişinin testi pozitif çıktı, 257 kişi hayatını kaybetti.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Vaka sayımız 23.846. Dünle bugün arasında lehimize 68 fark var. Dün 262 olan can kaybımız, bugün 257. Acı haberin sayısı azaldı. Bu farklarda, sayılarla ifade edilemeyecek sonuçlar var. Hayat var. Bugün 100 milyon doz aşıya ulaştık. Birlikte bu tabloyu tümden değiştirebiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı.

7 Eylül’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 23 bin 846 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 257 oldu. Bir günde toplam 314 bin 793 test yapılırken iyileşen hasta sayısı 31 bin 322 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 82,05 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 63,80 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 100 milyon 267 bin 925’e yükseldi.

“Aşılamada ilk sırada Muğla var”

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,3 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kilis, Kilis, Yalova, Amasya, Aydın, Antalya ve Kırklareli takip etti.

“En düşük aşılama Gümüşhane”

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 63,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Gümüşhane’yi sırasıyla Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Muş, Siirt, Bayburt ve Bitlis takip etti.

YORUMLAR 31
  • havacıva 2 yıl önce Şikayet Et
    bence toplumsal umursamazlık zirvede. geçen sene bugünlerde veya öncesinde vaka binler civarında, ölümlerde 10lardayken korku tüneline sokulmuş millet gırtlağa dayanmıştı kaalblerimiz. şimdi 257ölüyü artık normal saymaya 23bin üstündeki vakalar sanki yok gibi. tepkiler bitti.kimse umursamıyor. maske mesafe zaten ortadan kalktı. sadece camilerde uyuluyor dışarsı serbest. maskeler bilek veya dirsekte . yanak yanağa diz dize.
    Cevapla
  • Hak 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu gün bakanımızın konuşmasını dinledinim kafadaki bütün sorulara cevap verir nitelikteydi ALMASINI BİLENE BÖYLE BİR DEVLETİN ÇATISINDA OLDUĞUM İÇİN DEVLETİMLE GURUR DUYUYORUM BÖYLE BİR DEVLETE NANKÖRLÜK EDENE ALLAH SORARRR….
    Cevapla
  • Ali Beye cevaben 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet efendim azıcık aklı olan ona cevap alır sizin gibiler yüzünden aşı olmayarak virüsün farklı ve daha öldürücü varyantlarıyla karşı karşıyayız… Neden biran evvel aşılarınızı olun diyorlar virüs yaşayacak canlı bulamasın mutasyona uğramasın daha etkili olduğu için bu kadar vakaya rağmen bu kadar fazla ölü oluyor bunu görmemek sizin gibilerin becerisi
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıfır aşıda 50 olan vefat ın 100 milyon aşıya %63 çift doza rağmen 5 kattan fazla artması sorusuna da cevap almışsın dır.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı ve virus üzerinden binbir küresel oyun dönüyor ama Allah her şeyi görüyor. Birileri ısraren bunları saklamaya çalışsada. Allah bunlarında hesabını soracaktır. Medyayı ve konuşma hakkını tek kendi lehine kullananları, bu millet Allaha havale ediyor.
    Cevapla
  • Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Olurmu kardeş.. Almanların çoğu nekadar dikkatli mesafeli de olsa taksiye binerken illaki gelip arkaya değilde öne yanina oturacak birde maske takmasam olurmu diyor. Kısıtlama olmasa kimsenin derdinde değil aşı olmaya gitmek.. sen kendini kandırma.. Dünyanın hertarafinda aynı düzen aynı oyunlar..
    Cevapla
  • KütahyAli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ee test zorunlu oldu test sayısı artmıyor ne iş.
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    prof dr Serhat Fındık dinleyin
    Cevapla
  • Kütahyalıya 2 yıl önce Şikayet Et
    sen öküz altında buza aramaya devam
    Cevapla
  • Aşılı 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılmamalı online eğitime devam edilmeli sert tedbirler alınmalı kısıtlamalar daha sert bir şekilde devam etmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?