Üniversite öğrencilerine geri ödemesiz burs veren kurum ve vakıflar belli oldu! 2021 başvurular başlıyor...

Üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında eğitim alacak öğrenciler için özel ve devlet kurumları burs yardımları yapmaya devam ediyor. Karşılıksız olarak verilen bu yardımdan faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru şartlarını gündemlerine aldı. TEV, TÜRGEV, TÜGVA, VGM ve diğer birçok kurum başvuru tarihlerini duyurdu. İşte üniversite öğrencilerine geri ödemesiz burs veren kurumlar...

Üniversite öğrencilerine geri ödemesiz burs veren kurum ve vakıflar belli oldu! 2021 başvurular başlıyor...
Üniversite öğrencilerine geri ödemesiz burs veren kurum ve vakıflar belli oldu! 2021 başvurular başlıyor...
GİRİŞ 17.09.2021 09:30 GÜNCELLEME 20.09.2021 11:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Üniversitelerde ailesinden uzak şehir dışında eğitim alacak milyonlarca öğrenci bulunuyor. Her yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veya kredi hakkı tanınsa da öğrenciler bunlara ek olarak başvuru yapabilecekleri kurumları araştırıyor. Özellikle Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), Türk Eğitim Vakfı (TEV), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Sanayi Odası Vakfı, TÜBİTAK, Türk Diyanet Vakfı burs başvuruları öğrenciler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor. Geri ödemesiz olarak yapılan burstan faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru şartlarını ve tarihlerini merak ediyor. İşte 2021 yılında üniversite öğrencilerine burs yardımı yapan kurumlar ve vakıflar...

2021 Yılında Hangi Kurumlar Üniversite Öğrencilerine Burs Verecek?

Vakıflar Genel Müdürlüğü

VGM olarak da bilinen Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları geçtiğimiz yıl 1-15 Ekim aylarında alınmıştı. Bu yılda benzer şekilde burs başvurularının bu tarihler arasında alınması bekleniyor. Burs başvuru şartlarını taşıyan ve burs almaya hak kazanan öğrencilere 9 ay boyunca 300 TL burs yardımı yapılıyor. (2021 yılında verilen burs miktarı)

Önder İmam Hatipliler Derneği

Önder İmam Hatipliler Derneği, İmam Hatip Liselerinden mezun olarak üniversite kazanan ve yüksek lisans eğitimi alan öğrencilere burs yardımı yapacak.  Devlet ve vakıf üniversitelerinde %100 burslu okuyan öğrenciler burstan yararlanabilir. Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler buradan gerekli tüm bilgileri görüntüleyebilir. 2021 yılında burs verilecek öğrenci sayısı üniversite için 400 olarak belirlenmiştir.

İlim Yayma Vakfı

İlim Yayma Vakfı yurt içinde lisansüstü eğitimlerini sürdüren, tezli yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilere yönelik burs başvurularının alınmaya başlandığını duyurdu. Yüksek lisans öğrencilerine aylık 1.500 TL, doktora öğrencilerine ise 2.250 TL burs yardımı yapılacak. Başvurular 16 Eylül tarihinde başlarken Eylül ayının sonuna (30 Eylül) kadar devam edecek. Ön inceleme sonucu gerekli başvuru şartlarını taşıyan adaylar mülakata davet edilecek. Burs yardımından yararlanmak isteyen öğrenciler buradan gerekli bilgilere erişebilir.

Türkiye Gençlik Vakfı

Türkiye Gençlik Vakfı üniversite öğrencilerine yönelik burs başvurularını almaya başladı. 6 Eylül'de başlayan başvurular 16 Eylül Perşembe günü sona erecek. Burs almaya hak kazanan adaylara 10 ay boyunca geri ödemesiz olarak 300 TL'lik eğitim yardımı yapılacak. TÜGVA bursunun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. İşte TÜGVA burs başvuru şartları;

  • T.C. vatandaşı olmak.

  • Lisans veya ön lisans eğitim düzeyinde yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olmak.

  • 24 yaşından büyük olmamak.

  • Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak.

  • Herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmıyor olmak.

  • Başka bir kurumdan maaş, ücret veya burs almıyor olmak.

  • Bulunduğu üniversitenin not sistemine göre 100 üzerinden en az 75; 4.00 üzerinden en az 2,50 ortalamaya sahip olmak.

  • Kazandığı okul giriş puanını ve son ders yılında aldığı ders notlarını; kayıt yaptırdığına dair ilgili okuldan alacağı belgeleri ibraz etmek.

  • Lisansüstü ve doktora öğrencilerinin burs başvuruları alınmamaktadır.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)

2021-2022 eğitim öğretim yılı TÜRGEV burs başvuruları alınmaya başladı. Üniversite öğrencilerine yönelik verilecek burstan yararlanmak isteyen öğrenciler 1-17 Eylül tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirilecek. Başvurular internet üzerinden gerçekleşirken öğrenciler TÜRGEV'in resmi internet sayfasından sitesinde profil oluşturarak başvuru yapacak. Eğitimlerine bir devlet veya vakıf üniversitesinde tam burslu olarak devam eden öğrencilere 8 ay boyunca aylık 400 TL eğitim yardımı yapılacak. TÜRGEV bursları destek ve başarı olarak ikiye ayrılmıştır. Temel ve Özel Destek bursları ihtiyaç sahibi öğrencilere verilirken başarı bursları Pusula Bursu, Pusula Başarı Barınma Bursu, Proje Bursu, Lisansüstü Araştırmacı Yetiştirme Bursu, TÜRGEV Akademi Bursu, Hafızlık Barınma Bursu, Hafızlık Lisans Eğitim Bursu şeklindedir. Başvuru için detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Ensar Vakfı

Ensar Vakfı, üniversite öğrencilerine yönelik burs yardımlarına devam ediyor. Bu yıl 1000 lisans öğrencisine burs ödemesi yapılacak. Ensar Vakfı Yurt başvuruları ise alınmaya devam etmektedir. Kız ve erkek öğrenciler yurt talep formu üzerinden barınmak istedikleri il, ilçe, yurt türünü belirleyerek resmi internet sayfası üzerinden başvurularını yapabilir. Öğrenciler başvuru listesine bakarak eğitim alacakları bölgede yurt olup olmadığını sorgulayabilirler. Burs başvuru tarihlerine ilişkin gelişmeleri öğrenciler buradan takip edebilir.

 

Türk Eğitim Vakfı

Türk Eğitim Vakfı, üniversite öğrencilerine yönelik verilecek bursun başvurularının başladığını duyurdu. TEV öğrencilere hem burs hem de yurt imkanı tanıyor. Yurt başvuruları 16 Ağustos'ta başladı ve 16 Eylül'de  (3 gün sonra) sona erecek. Burs başvuruları ise 6 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek. Burs başvurusu yapacak öğrenciler buradan gerekli bilgilere ulaşabilirler.

Vehbi Koç Vakfı 

Vehbi Koç Vakfı burs başvuruları her yıl yeni eğitim öğretim dönemi başından itibaren alınmaktadır. Karşılıksız olarak yapılacak burs yardımına hazırlık ve ara sınıfta okuyan öğrencilerde başvuru yapabilir. Vehbi Koç Vakfı bursuna başvuru yapmak isteyen öğrencilerin  ön kayıt ve doğrulama adımlarını tamamlamaları gerekmektedir. Bu yıl resmi internet sitesinden yayınlanan duyuruya  göre başvurular 13 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında alınacak. VKV bursuna başvuru yapmak isteyen adaylar buradan gerekli bilgilere erişebilir. 

Türkiye Diyanet Vakfı

Türkiye Diyanet Vakfı burs başvuruları 19 Eylül saat 2021 tarihine kadar yapılabilecek. 2021 Türkiye Diyanet Vakfı Burs Programları II. Kabul Döneminde başvuru alınacak programlar: “İlahiyat Akademi”, “Özel Destek Akademi”, “Lisansüstü İlahiyat Akademi” ve “Uluslararası İmam Hatip Mezun Destek” Burs programları ve başvuru hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı

İstanbul Sanayi odası Vakfı burs başvuruları 1-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. T.C. vatandaşı olmak, gelir düzeyi düşük olmak, ara sınıflar için genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden 80 olması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler burs.isov.org.tr adresinde kayıt yaptırarak karşılarına gelen başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilir.

Milli Eğitim Bakanlığı Bursu

Milli Eğitim Bakanlığı, belirlenen öğretmenlik bölümlerini tercih eden öğrencilere verilmektedir. 2021 yılında burs ücreti 650 TL olarak belirlenmiştir. Bakanlık bursunun 3500 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.  Öğretmenlik bursuna ayrıca başvuru yapılmasına gerek yoktur. Üniversite tercihi yaparken başvuru yapmış sayılırsınız. İşte burstan yararlanabilen öğrenciler;

Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Bölümü
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü
İngilizce Öğretmenliği Bölümü
Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü
Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık  Bölümü
Türkçe Öğretmenliği Bölümü

YORUMLAR 6
  • Emo 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye mimarliklara verilmiyor acaba bunlar turk gencleri degilmi
    Cevapla
  • Umut 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayarlanmıştır ama allahtan umut kesilmez
    Cevapla
  • Şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Tugva nin sayfasına baktım, 300 TL burs için istedikleri evrakları yurt dışına çıkışta istemiyorlar.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Devletin gücü yetmiyor mu ki buralar burs versin diyecektim ki zaten vakıfların sahibi belliymiş.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Burs verdiğiniz bölümlere bakıyorum da İngilizce Öğretmenliğini baş köşeye koyuyorsunuz. Nerede Fizik, Kimya, Biyoloji, Lise Matematik Öğretmenlikleri. Nerede mühendislikler... Okullara bakıyoruz en keyifli öğretmenler resim, müzik, beden eğitimi öğretmenleri. Ondan sonra uzaya çıkacağız, ilk 10 ülke arsına gireceğiz,...cek, cak deyip duruyoruz. Ondan sonra da cep telefonlarına milyar dolarları ödüyoruz. Ondan sonra da ağzı üstü süründüğün yeter ayağa kalk Sakarya şiirini okuyup kendimizi avutuyoruz. Burs verdiğiniz bölümlere yeniden bir bakarsanız demek istediğimi çok güzel anlarsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?