Kadıköy'de tarihi cami böyle kundaklandı

Kadıköy’de bir kadın yanında getirdiği poşet içerisindeki elbiselerle tarihi caminin kadınlar bölümünde ateş yaktı. Cami cemaatinin dumanları fark ederek yangını kontrol altına alması olası bir faciayı önlerken o anlar kameraya yansıdı.

GİRİŞ 14.09.2021 22:12 GÜNCELLEME 15.09.2021 00:22
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Olay, akşam saat 19.00 sıralarında Kadıköy’de Acıbadem Mahallesi Tekin Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın yanında getirdiği poşet içerisindeki elbiseleri 1882 yılında yapılan tarihi Faikpaşa Camii’nin kadınlar bölümünde yaktı. Dumanları gören cami cemaati yangına müdahale etti. Büyümeden kontrol altına alınan yangının 112 acil çağrı merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Tarihi caminin kundaklanma anları güvenlik kameralarına yansıdı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, şüpheli kadının arama çalışmaları devam ettiği öğrenildi.

"DUMANLARIN ÇIKMASINDAN YANGINI FARK ETTİK"

Cami cemaatinden olan bir vatandaş, “Güvenlik kameraları görüntülerinde de gözüküyor elinde poşetle kadınların namaz kılma alanına giriyor. Poşet içerisindeki kıyafetlerini yerde yakıyor ve daha sonra çıkıp gidiyor. Yakıp gidiyor arkasından da dumanların çıkmasını fark ettik ve bizde cemaat olarak söndürdük daha sonrada itfaiye geldi” dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: ŞÜPHELİ ARANIYOR

 İstanbul Valiliği, Kadıköy'de bulunan Faik Paşa Camisi'ndeki yangına ilişkin şüphelinin yakalanması ve olayın aydınlatılmasına yönelik soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Polis, camiyi yakmaya çalışan kadının kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

İstanbul Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün saat 18.20 sıralarında Kadıköy ilçemizin Acıbadem Mahallesi Faik Paşa Camisi'nin kadınların namaz kıldığı bölümünde, kimliği meçhul bir kadın tarafından yangın çıkarmak suretiyle kundaklama girişiminde bulunulmuştur." denildi.

Açıklamada, yangının cami görevlileri ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldüğü kaydedilerek, "Yangın şüphelisinin yakalanması ve bu menfur olayın aydınlatılmasına yönelik soruşturma başlatılmıştır. Faik Paşa Camimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • Mehmet Cakmak 2 yıl önce Şikayet Et
    Ebucehilin torunlari elleriniz kurusun.Camimizden ne istediniz.
    Cevapla
  • OHAL OBASI 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet bunlara Cumhurbaşkanlığını da teslim ederse olacakları seyret!!!
    Cevapla
  • Aloalo 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehennem niye var .yaradan nasıl dolduracağını biliyor elbet
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    sela okuyanlara saldiranlarin olduğu bir ulkeyiz
    Cevapla
  • Ayarcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah CC...bu kadını (yaratığı) nasıl biliyorsa öyle yapsın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı