Altın Oran Derneği Bosna'da ilkokul ve kültür merkezi açtı

Altın Oran Derneği, Bosna Hersek Federasyonu, Orta Bosna Kantonu’nda (Srednjobosanski Kanton), Busovaça’ya bağlı Gornja Rovna Köyü’nde, bir ilkokul ve kültür merkezi açtı.

Altın Oran Derneği Bosna'da ilkokul ve kültür merkezi açtı
Altın Oran Derneği Bosna'da ilkokul ve kültür merkezi açtı
GİRİŞ 15.09.2021 22:30 GÜNCELLEME 15.09.2021 22:30

Altın Oran Derneği, Bosna Hersek Federasyonu, Orta Bosna Kantonu’nda (Srednjobosanski Kanton), Busovaça’ya bağlı Gornja Rovna Köyü’nde, bir ilkokul ve kültür merkezi” açtı.

Açılış konuşması Başbakan Tahir Lendo, toplumların geleceğinde eğitimin önemini vurguladı. Lendo, bu projenin, isabetli olarak, 40 yıldır okulu olmayan bu bölgeye yapıldığını ve Orta Bosna Kantonu’nda böyle bir okulun bulunmadığını belirtti.

Türkiye adına Büyükelçilik Eğitim Müşaviri Salim Donat, okulun ve kültür merkezinin, iki ülkenin kardeşliğini perçinleyeceğini vurguladı.

Altın Oran Derneği Başkanı Dr. Hasan KASAP ise, Türkler ve Boşnaklar… Tarih boyunca özgürlüklerine düşkün, zulme rıza göstermeyen iki millet… Kimliklerini ve kültürlerini muhafaza etmiş, bu uğurda bedeller ödemiş iki millet… Belki de biraz da bu sebeple tarih onları 6 asırdır yan yana yazıyor." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!