KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2021 GSB'den öğrencilerin beklediği açıklama geldi!

Devlet tarafından üniversite öğrencilerine verilen burs imkanından yararlanmak isteyenler KYK burs başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığından beklenen KYK açıklaması geldi. İhtiyaç sahibi ön lisans ve lisans öğrencileri başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirecek. Burs alamayan öğrenciler için ise geri ödemeli KYK kredisi verilecek. Peki 2021 KYK burs başvuruları ne zaman? İşte yapılan açıklama ve son dakika gelişmeleri...

KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2021 GSB'den öğrencilerin beklediği açıklama geldi!
KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? 2021 GSB'den öğrencilerin beklediği açıklama geldi!
GİRİŞ 17.09.2021 09:29 GÜNCELLEME 17.09.2021 09:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını karşılamaları için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs desteği sağlıyor. Maddi durumu yetersiz olan adaylar başvuru yaparak 12 ay boyunca verilecek burstan yararlanıyor. Geride bıraktığımız sene KYK burs ücreti zamlanarak 650 TL olarak belirlenmişti. 2021-2022 eğitim öğretim yılında güz döneminin yüz yüze verilecek olmasıyla öğrenciler KYK burs başvuru tarihlerini gündeme geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK iş birliğiyle verilen burstan yararlanmak için başvuruların eksiksiz olarak e-Devlet sistemi üzerinden yapılması gerekiyor. Belgeleri sisteme yükleyen öğrencilerin burs değerlendirmesi 12 farklı kurum tarafından yapılıyor. Peki 2021 KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte KYK başvuruları hakkında yapılan açıklama...

2021 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığından henüz başvuruların başlayacağı tarihe ilişkin bir açıklama yapılmadı. Geride bıraktığımız yılda burs ve kredi başvuruları 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında alınmıştı. 2021 yılında KYK burs başvurularının Ekim ayı içerisinde alınması bekleniyor.

Geri ödemeli kredi için öğrencilerin ayrıca bir başvuru yapmasına gerek yoktur. Burs başvurusunda bulunan öğrencilerin otomatik olarak KYK kredi başvurusu yapılmış sayılır. Burs almaya hak kazanamayan adaylara geri ödemeli olarak kredi imkanı tanınır.

Öncelikli Olarak Kimlere Burs Verilecek?

  • Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

  •  Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

  •  Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

  •  Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

  •  Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

  •  Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

  •  Amatör milli sporcu olan öğrenciler

Gençlik ve Spor Bakanlığından Beklenen Açıklama Geldi!

12 Eylül tarihinde sona eren KYK yurt başvuru sonuçları bu sabah itibariyle erişime açıldı. Öğrenciler başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinden T.C. kimlik numarasıyla ve şifresiyle giriş yaparak sorgulayabilir. Ayrıca direkt olarak buradan sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

KYK Bursu Neye Göre Verilecek?

E-devlet üzerinden başvuru yapan öğrenciler gerekli olan belgeleri sisteme yükleyecek. Başvuru sırasında beyan edilen ekonomik, sosyal ve başarı durumu belgeleri değerlendirilerek burs almaya hak kazanan öğrenciler belirlenecek. Burs alamayan ön lisans ve lisans programı öğrencileri için geri ödemeli olarak kredi tahsis edilecek.

2021 KYK Burs Ücreti Ne Kadar?

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde devlet tarafından öğrencilere sağlanan burs ödemeleri bir eğitim yılında 12 kez yapılıyor. Öğrencilerin her ay başında T.C. kimlik numarasının son hanesine göre burs ödemesi gerçekleştiriliyor. Geride bıraktığımız yılda üniversite öğrencilerine ödenen burs miktarı zamlanarak 650 TL'ye çıkartılmıştı. Bu yıl burs ödemeleri başlamadan 2021 KYK burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor. 

YORUMLAR 2
  • cengiz.polat 2 yıl önce Şikayet Et
    allah devletimize zeval vermesin. özel yurtlar mesela 2021 yılında ki fiyatı 9000 lira ortalama devlet yurdu bunun yarısından az ve bir de burs alıdığını düşündüğünüzde biröğrencinin geçimi rahatlıkla sağlayabilir ..allah devletimizi milletimizi yüce etsin...devlet büyüklerimizide allah uzun ömür nasip etsin ..
    Cevapla
  • cengiz ötten 2 yıl önce Şikayet Et
    cengiz hangi öğrenci 650 lirayla geçinebiliyor sen hangi ülkede yaşıyon allah sana akıl versin düşünme yetisi versin döner 20 lira su 2 lira kola lüks zaten bisküvinin en ucuzu 2.5 o 650 nin üstüne bi 1000 daha ekle rahat rahat geçinmesi için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?