KPSS lisans tercihleri ne zaman başlayacak? KPSS 2021 tercihler nereden nasıl yapılır?

KPSS tercih tarihleri, sonuçların ilan edilmesiyle kamu kurumlarındaki iş fırsatını değerlendirmek isteyenlerin gündeminde birinci sırada yer alıyor. Genel Yetenek- Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınav sonuçlarını öğrenen lisans mezunları KPSS tercih kılavuzunun yayınlanıp yayınlanmadığını merak ediyor. Peki 2021 KPSS tercihleri ne zaman? İşte ÖSYM tarafından yapılan kritik açıklama...

KPSS lisans tercihleri ne zaman başlayacak? KPSS 2021 tercihler nereden nasıl yapılır?
KPSS lisans tercihleri ne zaman başlayacak? KPSS 2021 tercihler nereden nasıl yapılır?
GİRİŞ 17.09.2021 09:34 GÜNCELLEME 17.09.2021 09:34

Lisans mezunlarına yönelik Ağustos ayında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları duyuruldu. 4 yıllık eğitimlerini devlet kurumlarında iş fırsatına çevirmek isteyen lisans mezunları sınavdan aldıkları puanları öğrendi. ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz ile birlikte açılan kadro kontenjanları, başvuru şartları ve tarihler  belli olacak. Öğrenciler ise bir an önce tercihlerin başlaması için sabırsızlanıyor. Alımlarda A ve B grubu kadrolar ön plana çıkıyor. Bakanlık, müsteşarlık, bağımsız genel müdürlükler gibi bir çok alanda devlet kurumlarına alımlar gerçekleştiriliyor. Bu yıl ortaöğretim ve ön lisans KPSS sınavı düzenlenmediği için ÖSYM sadece lisans mezunlarına yönelik kılavuzu yayınlayacak. 2 yıllık ön lisans ve lise mezunları ise geçtiğimiz sene aldığı puanlar ile tercih yapabilecek. Peki 2021 KPSS lisans tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte bütün bu soruların yanıtları...

2021 KPSS Tercihleri Ne Zaman?

KPSS tercih tarihlerine ilişkin ÖSYM'den henüz resmi bir bilgilendirme yapılmadı. KPSS tercih tarihleri ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz ile belli olacak. 2021 yılında yapılacak alımlara ilişkin kontenjanlar, başvuru şartları ve tarihler tercih kılavuzunda yer alacak. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

KPSS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

Tercih yapmak istedikleri kadro ve pozisyonları belirleyen adaylar 30'u geçmemek şartı ile tercihlerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden belirlenen tarihlerde gerçekleştirecek. Adayların tercih listesindeki sıralaması yerleştirmeleri etkileyeceğinden bu sıralama isteğe göre düzenlenmelidir. Ayrıca adaylar tercih tarihleri içerisinde listelerinde değişiklik yapabilir. Tercih yapmak isteyen adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle tercihlerini gerçekleştirebilir.

KPSS Yerleştirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Kamu kurumlarına yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecektir. Yerleştirmelerde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olana, bununda aynı olması durumunda yaşı büyük olana öncelik sağlanır. Açılan kadroların başvuru şartlarını taşımayan ancak tercih yaparak yerleştiren adayların işlemleri geçersiz sayılacaktır. Yerleştirme sonuçları osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!