Delta varyantında en riskli grup! Tehlikenin farkında değiller!

İngiltere'de hükümet için hazırlanan bilim raporunda yer alan ifadeler ülkenin gündemine bomba gibi düştü. Hazırlanan raporda Delta varyantının aşı olmayan herkese bulaşacağı bilgisi yer aldı. Peki hangi aşı Delta'dan ne kadar koruyor?

Delta varyantında en riskli grup! Tehlikenin farkında değiller!
Delta varyantında en riskli grup! Tehlikenin farkında değiller!
GİRİŞ 19.09.2021 18:33 GÜNCELLEME 19.09.2021 18:33
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İngiltere, hükümet için hazırlanan bilim raporunda yer alan ifadeleri konuşuyor.

İlk olarak Hindistan'da görülen ve şu anda dünyadaki baskın tür olan Delta varyantını inceleyen ekip raporunu sundu.

İngiliz hükümetine tavsiyelerde bulunan bilim danışmanları tarafından hazırlanan raporda aşıların önemini gözler önüne seren bilgiler yer aldı.

Tehlikenin farkında değiller: Corona virüs Delta varyantında en riskli grup - 11

Hürriyet'teki habere göre aporda aşı olmayan herkesin Delta'ya yakalanacağının altı çizildi, 'Delta aşı olmayan herkesi avlayacak' ifadesi yer aldı.

Delta'nın orijinal virüse (Wuhan'da görülen virüs) oranda daha bulaşıcı olduğuna dikkat çeken raporda çift aşı olmadan Delta'dan korunmanın neredeyse imkansız olduğu belirtildi.

HANGİ AŞI NE KADAR KORUYOR?

Peki hangi aşı Delta'dan ne kadar koruyor? İngiliz bilim insanları Türkiye'de de kullanılan Pfizer-BioNTech Koronavirüs aşısının Delta varyantına karşı etkisini açıkladı. 20 bine yakın kişiden alınan verilerin incelenmesi ile elde edilen sonuçlara göre, iki doz Pfizer aşısı Delta varyantından kaynaklanan semptomatik hastalıkları önlemede % 88 etkili.

KORUYUCULUK ORANI REVİZE EDİLDİ

PHE söz konusu aşının ilk dozunun Delta varyantından kaynaklanan semptomatik hastalığa karşı yaklaşık % 33 etkili olduğunu söylemişti. Son çalışma ile bu oran yüzde 36'ya revize edildi.

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde kullanılan bir başka aşı olan Sinovac için Delta koruyuculuk oranı açıklanmıştı. Sinovac sözcüsü Liu Peicheng, Kovid-19 aşısının Delta varyantına karşı etkili olduğunu duyurdu. Tehlikenin farkında değiller: Corona virüs Delta varyantında en riskli grup - 5

Peicheng, Reuters'a yaptığı açıklamada aşılananlardan alınan kan örneklerine dayanan ön sonuçların, Delta varyantına karşı nötralize edici etkide üç kat azalma gözlemlendiği bilgisine yer verdi.

Peicheng, üçüncü doz aşı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Peicheng, üçüncü doz uygulamasının, Delta varyantına karşı daha güçlü ve daha dayanıklı antikor reaksiyonunun ortaya çıkmasına yardımcı olacağını belirtti.

Moderna da aşısının Delta'ya karşı etkinlik oranını açıkladı. Şirket ikinci aşı dozunu aldıktan bir hafta sonra sekiz hastadan kan örnekleri aldı ve onları birden fazla varyanta maruz bıraktı.

Aşı, Delta Varyantı da dahil olmak üzere test edilen tüm varyantlara karşı yüksek düzeyde nötralize edici antikor üretti. Yapılan resmi açıklamaya göre, antikor seviyeleri Delta varyantına karşı sadece 2,1 kat düştü.

YORUMLAR 42
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Maske mesafa yok bende olmadım 4 aydır gezmedigim yer yok 2019 da nasılsa ondan daha çok geziyorum olmadım nasıl olacak nasıl olacak şimdi her gün işteyim yine olmadım...
    Cevapla
  • H.o 2 yıl önce Şikayet Et
    Dilerim hic olmazsiniz ama bu biraz cahil cesareti olmus ya olursaniz ne yapacaksiniz
    Cevapla
  • tatil bitti 2 yıl önce Şikayet Et
    Bodrum'a 7 milyon turist geldi gitti, 30 yoğun bakım yatağı dolmadı, Kastamonu da 12 haneli köy komple karantinaya alınıp 30 kişiyi yoğun bakıma gönderdiler, mantık istifa etti.
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    Kastamonun hangi ilçesi hangi köyünde olmuş gardaş geçmiş olsun ama yalan haberde olabilir
    Cevapla
  • ilbey 2 yıl önce Şikayet Et
    köylüler aşı yaptırmışlarmı acaba
    Cevapla
  • Sari cizmeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada herkes cift asi oldu ne mesafe ne maske kaldi hayat normal bizimkiler Daha sipikilasyonlarda Yok asi söyle yok aşı böyle yapar bizim toplum bencebüyük orani yeniden ilkokula yazılmali ilim bilgi edinmeli şu taş kafadan kurtulmali başka çare yok
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa pert çin de sıkıntı yok şimdi bide biontec olmussundur taş kafayla en az asi Urfa Diyarbakır en az ölüm Urfa Diyarbakır . İnsanları asagilamanin lüzumu yok bı kendi yaptığıni doğru sanipta
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çüş deve, sen gerçekten Avrupa'da yaşıyor olamazsın...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ESKİDEN teknolojiden elektromanyetik frekanslardan habersiz ve bağımsız hücreler olarak yaşayan insan, YARIN ‘DÜNYA’ adındaki tek bir beynin, yüksek elektromanyetik frekanslarla birbirine bağlanmış olan milyarlarca bedenden sadece biri olacak. Aynı anda, aynı şeylerden haberdar olan, aynı duyguları yaşayan, aynı tepkiyi veren tek bir BEYİN gibi olacağız. Yani çeşitlilik, çokluk kalkacak ve her şey teke inecek. Bu beynin iradesi de şeytanilerde olacak. SANCILAR BAŞLIYOR! DÜNYA ve İNSAN yüksek elektromanyetik frekanslar yayan cihazlarla kuşatılıyor. Virüsler kılıktan kılığa giriyor, insanlık kıvranıyor
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kahve profu konustu
    Cevapla
  • şanlı galatasaray 2 yıl önce Şikayet Et
    ya dünki bjk ye bak onca eksiğe rağmen 2-0 dan2-3ye çeviriyor.birde bu gün ki rezil fıtbola bakın.birde bizim baxı utanmax taraftarımız çıkıp adamların unurları ile kazandığı maça dil uzatmazlarmı.işte böyle o tuttuğunuz takımın burnundan fitil fitil gelir.
    Cevapla
  • FİLM SENARYOSU 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesela bu arkadaşı ele alın. Adamlar buna nasıl tahammül etsinler. Sürekli çevreyi kirletiyor, oksijen tüketip karbon dioksit üretiyor. Sıfır karbon hedefi için zararlı bir canlı bu. Bizim kardeşimiz ama onların gözünde durumu hiç de iç açıcı değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam