HDP'nin yalanı ortaya çıktı! Bahçe sulayan köylüler terörist çıktı

HDP'li vekiller ve İnsan Hakları Derneği'nin bahçe sulayan masum köylü olarak göstermeye çalıştığı ancak köylü çocukları kaçırıp terör örgütü PKK'ya teslim ettiği belirlenen iki teröristin yargılandığı mahkemede karar çıktı.

HDP'nin yalanı ortaya çıktı! Bahçe sulayan köylüler terörist çıktı
HDP'nin yalanı ortaya çıktı! Bahçe sulayan köylüler terörist çıktı
GİRİŞ 21.09.2021 14:19 GÜNCELLEME 21.09.2021 14:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

HDP'li milletvekillerinin "bahçe sulayan iki köylü olarak" algı yaratmaya çalıştığı, iki teröristin çocukları kaçırarak terör örgütü PKK'ya teslim ettiği ortaya çıktı. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan iki teröriste ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Sabah'ın haberine göre Diyarbakır'ın Lice İlçesinde jandarmadan kaçarken yaralı ele geçen Osman ve Mesut Yalavuz adlı kuzen olan iki terörist ile ilgili HDP'li milletvekilleri, İçişleri Bakanlığına Meclis'te soru önergesi vererek, "Bahçe sulayan iki köylü bölgede operasyon yapan askerlerce taranarak vurulmuş ve terörist ilan edilmişlerdir" diyerek kamuoyu oluşturma gayreti içine girmişti. İnsan Hakları Derneği de hak ihlalleri raporunda iki kişinin sivil köylü olduklarını ve askerlerce keyfi olarak vurulup terörist ilan edildikleri yönünde algı yaratmaya çalışmıştı. İki sanık Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.ÇOCUKLARINI İSTEYEN AİLELER TANIK OLDU
Lice ve Kulp ilçesine bağlı köylerde yaşı küçük çocukları terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götüren, yol kesip örgüt adına gasp yapan Osman ve Mesut Yalavuz'un yargılanmalarına Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Çocukları örgüte gönderilen ve halen akıbetleri bilinmeyen aileler tanık olarak dinlendi. Dağa kaçırılan ancak fırsatını bulup kaçan H.B, kendisini kaçıran kişilerin yüzlerinin poşu ile sarılı olduğunu, bu nedenle sanıkları teşhis edemeyeceğini söyledi..

.

İKİSİNİ DE TEŞHİS ETTİ: BENİ ZİNCİRLE BOĞACAKLARDI
Yediemin otoparkı işleten ve PKK'nın gasp ettiği araçları jandarmanın talebi üzerine çekici yardımıyla kurtarmaya gittiği için boynuna zincir dolanıp boğularak öldürülmekten son anda kurtulan V.D. de mağdur olarak dinlendi. "Lice Kerpiçören Köyünde gasp edilen iki aracı çekiciyle getirmem için jandarma beni aradı. Köye gittiğimde şu anda karşımda duran Osman Yalavuz at sırtında, Mesut Yalavuz da yaya olarak yanıma geldi. Aracı durdurup küfretmeye başladılar. Tekme tokat dövdükten sonra yere düştüm. Çekicinin arkasındaki iki metrelik zinciri alıp boynuma doladılar. 'Seni burada infaz ederiz' dediler. Yalvarıp, yakardım ama bırakmadılar. Beni öldüreceklerini söylediler. İki çocuk babası olduğumu, onların hatırı için beni bırakmalarını ve cahillik ettiğimi söyleyip ellerini öptüm. Sonra bana, 'Buraya 20 bin asker geldi, yine bu araçları çıkaramadı. Sen mi çıkaracaksın' diyerek bir daha geldiğim taktirde öldürüleceğimi söylediler. Kimlik, telefon, kredi kartımı aldılar, aracıma da el koydular. Yolda otostop yaptım ve jandarmayı aradım. Gelip beni aldılar. Aracımı da ateşe verdiler. İkisinden de şikâyetçiyim." dedi..

KÜÇÜK KIZLARI KAÇIRIP ÖRGÜTE VERDİLER
Savcı mütalaasında, iki sanığın da Koçer kod adlı Fırat Taşçı ile birlikte 4 kişilik terörist grubun azmettirmesiyle yol kesip iki ayrı aracı ateşe verdiklerini, örgüte eleman temin etmek için yöre halkı üzerinde baskı kurduklarını belirtti. Köylerde yaşı küçük kız çocuklarından K.K, G.Ç, E.Ç, H.B, D.Y, Ş.Y'yi kaçırıp örgüte teslim ettikleri ifade edildi. İki teröristin ayrıca bölgede çobanlık yapan yaşı küçük köylü çocukları da kaçırıp PKK'ya teslim ettikleri belirlendi.

YARALI HALDE AĞAÇ KOVUĞUNDA YAKALANDI
Mahkeme sanıkların terör örgütü PKK adına bölge halkı üzerinde baskı kurduklarını, silahlı teröristlerle hareket ettiklerini, Osman Yalavuz'un jandarmadan kaçarken uyarı ateşiyle yaralanmasına rağmen teslim olmayıp bir ağaç kovuğunda gizlenirken yakalandığını belirtti. Mesut Yalavuz'un da yaralı olarak jandarmadan kaçtığı, bir gün sonra babası tarafından Jandarma'ya teslim edildiği kaydedildi. Sanıkların kullandıkları telefonların geriye dönük HTS analizlerinin harita üzerinden incelendiği ve telefonların araçların yakıldığı, olay yerinden sinyal verdiği ifade edildi. Savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu için itibar edilmediğine dikkat çeken mahkeme Osman ve Mesut Yalavuz'u "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

Sanıklar araç yakma, adam kaçırma ve gasp suçlarından da ayrıca 27'şer yıl hapisle cezalandırıldı.

.

YORUMLAR 9
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    çok dikkat edilmeli...fötö gibi heryere örgütleniyor,adam koyuyor bunlar....askeriyeden belediye işlerine,özel işyerlerine---ve pkk dan talimat geldimi eyleme geçiyorlar.mesala okuyoruz haberlerde,falan fabrikada büyük yangın,ne malum içine sızmış bir pkk lının çıkarmadığı.
    Cevapla
  • FSM 2 yıl önce Şikayet Et
    hdp yi pkk yi onlara oy verenli destekleyenleri rabbim cehennem azabından eksik etmesin inşallah Amin.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Küçük kzıları dağa kaçıranlar kendi karakterlerine uygun olanı yapıyor. Ama bunlar alenen bunları yaparken halen hdp masum, hdp yi şeytanlaştırmayın, onunla kahveltı yapalım, selonun hapiste işi ne diyenler. Hepiniz bu bu çirkin tezgahın değirmenine su taşıyorsunuz beyanlarınızla. Sizler bunlarla ittifak yaparsanız, arka çıkarsanız bu ülke de terör biter mi?
    Cevapla
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    Birileri yalan beyanda bulunduğunda cezası yoksa vay ülkemin haline. İşimiz yalan dolan olmuş normal görüyoruz yalanı. Yalan üzerinden hayat kuran yöneten insanlık şizofren olmuştur. iflah olması için hasta olduğunu kabul etmesi şart.
    Cevapla
  • burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    askerimiz ve polisimiz hatırına, zerre dahi pkk ya övgü yapanları idam etmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi