Muğla'da ele geçirildi: Değeri 1,5 milyon dolar!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda Roma dönemine ait iddiaya göre değeri 1,5 milyon dolar olan aslan motifli yakut yüzük ele geçirildi.

Muğla'da ele geçirildi: Değeri 1,5 milyon dolar!
Muğla'da ele geçirildi: Değeri 1,5 milyon dolar!
GİRİŞ 21.09.2021 16:55 GÜNCELLEME 21.09.2021 17:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi’nde T.B. ve İ.A. isimli iki şahsın ellerinde bulunan tarihi eser parçalarını satmak için alıcı aradıkları bilgisinin alınması üzerine jandarma ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonda, şahısların üzerinde Roma dönemine ait ve değerinin bir milyon 500 bin dolar olduğu değerlendirilen bir adet aslan motifli yakut yüzük, 3 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili T.B. ve İ.A. isimli şahıslar gözaltına alındı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Definecilerin derdi para kazanmak.Kültür Bakanlığı definecileri, sözleşmeli işçi olarak, arkeologların kontrolü altında istihdam etmeli ve kazı tecrübelerinden faydanmalıdır.Böylece defineciler yasa dışı çalışmaktan kurtulur, devlet de çok kısa süre de büyük arkeolojik keşiflere imza atacaktır.Tarihi zenginliklerimizin de yurt dışına kaçırılmasının önüne geçilmiş olur.
    Cevapla
  • xxlxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan tarihi eser kaçakçılığını onaylamıyorum ama devlet de tarihi eserleri bulanları kendisi hızlı bir şekilde ödüllendirse kimse yasadışı yollara sapmaz. Buna rağmen yaparlarsa da öyle bir ceza verin ki bir daha kimse cesaret edemesin. Öyle adli kontrol şartı ile... değil.
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun gibi belkide milyarlarca dolar değerindeki hazineler defineciler tarafından yurt dışına satıldı..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek